Το ταξιδιωτικό γραφείο MITA Travel συμμετείχε με επιτυχία σε μεγάλου ενδιαφέροντος ταξιδιωτικές εκθέσεις στο εξωτερικό για την τουριστική προβολή της περιοχής της Πιερίας και Κεντρικής Μακεδονίας με στόχο την ανάπτυξη νέων συνεργασιών αφενός για την αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού και αφετέρου την επέκταση της σαιζόν, που είναι ζητούμενα για όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού.

Ο κος Καλλίστρατος Χαλκίδης, Διευθυντής του γραφείου, παρουσίασε στην έκθεση TTR στο Βουκουρέστι και την ΙΤΒ στο Βερολίνο, το τουριστικό προϊόν της Πιερίας και Μακεδονίας, τόσο σε επισκέπτες όσο και ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού.

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι γνωρίζουν το brand name Όλυμπος αλλά γνωρίζουν ελάχιστα για τα υπόλοιπα αξιοθέατα της περιοχής. Οι αντιδράσεις τους ωστόσο ήταν πολύ θετικές καθώς πολλοί επισκέπτες έδειξαν ενθουσιασμένοι με την μεγάλη γκάμα αξιοθέατων και δραστηριοτήτων που υπάρχουν.

Οι θεματικές μορφές τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία, όπως ο ορειβατικός-περιηγητικός, ο ιαματικός, ο γαστρονομικός, ο πολιτιστικός και ο θρησκευτικός τουρισμός αποτελούν ανεξερεύνητους θησαυρούς για αγορές όπως η Γερμανία, για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και για τη δημιουργία επαναλαμβανόμενων επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή μας.

Έγινε φανερό ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει όλες τις δυνατότητες να αναδειχθεί ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τους Δυτικοευρωπαίους τουρίστες και μπορεί να μετατραπεί σε έναν από τους αγαπημένους τους προορισμούς. Δεν είναι τυχαίο ότι οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις για το 2018 στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ξεπέρασαν το 1/3 των συνολικών αφίξεων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Γερμανικής αγοράς και με στοιχεία του Ινστιτούτου Έρευνας της Τουριστικής Αγοράς (GfK), υπάρχει ιδιαίτερα θετική εικόνα στην εξέλιξη των κρατήσεων από τη Γερμανία φέτος και αναμένεται νέα αύξηση το 2019.

Αυτή η αυξημένη ζήτηση για τη χώρα μας έχει ωθήσει τους Γερμανούς Tour Operators να διευρύνουν όχι μόνο τους υπάρχοντες και ήδη γνωστούς προορισμούς, αλλά και να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο, με πτήσεις έως και τα μέσα του Νοεμβρίου. Σύμφωνα με αυτούς, οι Γερμανοί τουρίστες αναζητούν καινούριες αυθεντικές εμπειρίες και δραστηριότητες στη φύση, πέρα από τις παραδοσιακές διακοπές στη θάλασσα.