Free cookie consent management tool by TermsFeed Επετειακή συναυλία: «Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία» – Από τον Ρήγα στο σήμερα – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας –  τύπου
15-11-2021

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΟΠΠΑΠ)
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ – ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ
Επετειακή συναυλία: «Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία» – Από τον Ρήγα στο σήμερα

«Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία» – Από τον Ρήγα στο σήμερα τιτλοφορείται η μουσική εκδήλωση της Εστίας Πιερίδων Μουσών, η οποία στο πλαίσιο των Αικατερινείων, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης & ώρα 20:00.
Συντελεστές:
Χορωδία Εστίας Πιερίων Μουσών Κατερίνης
(μουσική προετοιμασία Ευθύμιος Μαυρίδης)
Μαθητική ορχήστρα «Musicart» Νέου Ωδείου Κοζάνης
(μουσική προετοιμασία Μαρία Καραγιάννη)
Διεύθυνση:
Ευθύμιος Μαυρίδης
Ταυτότητα εκδήλωσης:
Το αφιέρωμα είναι μια εξιστόρηση της  διαδρομής του ελληνικού κράτους από την εποχή του Ρήγα έως τις μέρες μας  μέσα από την μουσική παράδοση, δημιουργία και έκφραση. Σταθμοί της πορείας αυτής: η προεπαναστατική Ελλάδα, Ρήγας Φεραίος, 1821, 3η Σεπτεμβρίου 1843, Μακεδονικός αγώνας, 1912, A΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, Διχασμός, Μικρασιατική εκστρατεία και καταστροφή, Ανταλλαγή πληθυσμών, Προσφυγική αποκατάσταση, Κραχ, Δικτατορία Μεταξά, Ελληνοϊταλικός και Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, Κατοχή, Αντίσταση, Εμφύλιος, Μετεμφυλιακή Ελλάδα, Πέτρινα χρόνια, Μετανάστευση, Διχασμός, Αστικοποίηση, Δικτατορία, Κυπριακό, Μεταπολίτευση, Η Ελλάδα της Ευρώπης, ΟΝΕ, Σήμερα.
Για όλους αυτούς τους σταθμούς παρουσιάζονται τα αντίστοιχα τραγούδια, λογοτεχνικά κείμενα και στιγμιότυπα εποχής (πίνακες/φωτογραφίες/κινηματογραφικά στιγμιότυπα) που αναφέρονται στην παράδοση, σε ιστορικά- πολιτικά γεγονότα της κάθε περιόδου, σε κοινωνικές- καθημερινές ασχολίες, ανησυχίες και ανάγκες των απλών ανθρώπων.
Σημείωση: Θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.