Free cookie consent management tool by TermsFeed Επίσημη έναρξη σήμερα της Παγκόσμιας Αθλητικής Συνάντησης Νέων στο Klagenfurt της Αυστρίας – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
17-06-2022

Επίσημη έναρξη σήμερα της  Παγκόσμιας Αθλητικής Συνάντησης Νέων στο Klagenfurt της Αυστρίας

– Θερμή υποδοχή στον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο και στα μέλη της αποστολής από τους διοργανωτές

Ενθουσιώδη υποδοχή στην αποστολή του Δήμου Κατερίνης, που με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο, βρίσκεται από χθες στο Klagenfurt της Αυστρίας, για την Παγκόσμια Αθλητική Συνάντηση Νέων (UNITED WORLD GAMES) επιφύλαξε ο Δήμαρχος της αδελφοποιημένης με την Κατερίνη πόλης – Moosburg, Herbert Gaggl (ο οποίος παράλληλα είναι βουλευτής στην περιοχή).  
Ο Δήμαρχος Moosburg, καθώς και μέλη της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων υποδέχτηκαν και καλωσόρισαν στο αθλητικό χωριό των αγώνων, τους 105 αθλητές – αθλήτριες της πόλης μας, ηλικίας 12 έως 18 ετών, που θα λάβουν μέρος σε ομαδικά και ατομικά αγωνίσματα. Στη συνέχεια ξενάγησαν τον Δήμαρχο Κατερίνης και τα μέλη της αποστολής στις εγκαταστάσεις της διοργάνωσης.
Την αποστολή συνοδεύουν επίσης: ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου & Αθλητισμού Γιάννης Μπεινάς, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δ. Κατερίνης Θάνος Μπαρμπαγεωργόπουλος, το μέλος του  Δ.Σ. του  ΟΠΠΑΠ Θεόδωρος Παυλίδης, υπηρεσιακοί παράγοντες, προπονητές και ιατρικό τιμ.
Όλοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία και την αρτιότητα των εγκαταστάσεων στο  «Ολυμπιακό χωριό», ενώ οι νέοι αθλητές και αθλήτριες ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ελληνικά χρώματα.
Γεμάτη είναι σήμερα η ατζέντα του αθλητικού – αγωνιστικού προγράμματος,  για την αποστολή των νέων αθλητών – αθλητριών του Δήμου Κατερίνης, που εκπροσωπούν τη χώρα μας στην Παγκόσμια Αθλητική Συνάντηση Νέων (Μαθητιάδα). Παράλληλα, σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη και η τελετή έναρξης των αγώνων.
Όπως είναι γνωστό, η Παγκόσμια Μαθητιάδα, διοργανώνεται το χρονικό διάστημα 16 έως 19 Ιουνίου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και της Αυστριακής κυβέρνησης. Συνολικά στους αγώνες λαμβάνουν μέρος 12.000 αθλητές – αθλήτριες από 50 χώρες, σε 12 διαφορετικά αθλήματα.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.