ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσημα αποτελέσματα
για την καθαρότητα της θάλασσας

Tα  αποτελέσματα αναλύσεων των θαλάσσιων υδάτων της ευρύτερης περιοχής, πιστοποιούν με τον πιο επίσημο τρόπο την καθαρότητα των θαλασσών μας.

Αποτελέσματα αναλύσεων δειγμάτων της ΔΕΥΑ Αγιάς Ν. Λάρισας (στις 4 και 10 Ιουνίου 2022), της ΔΕΥΑ Λάρισας (στις 6 Ιουνίου 2022), καθώς και των αντίστοιχων που πραγματοποίησαν η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και η Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Π.Ε. Πιερίας, πιστοποιούν με τον πιο επίσημο τρόπο ότι η εικόνα που παρουσιάστηκε στις θάλασσές μας κάποιες από τις προηγούμενες μέρες, δεν σχετίζεται με ρύπανση (πολύ περισσότερο δε με μόλυνση) όπως κάποιοι ανεύθυνα υποστήριξαν επιρρίπτοντας ευθύνες στη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Κατερίνης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τριών αναλύσεων των δύο ΔΕΥΑ, τα θαλάσσια ύδατα είναι εξαιρετικής ποιότητας. Η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, έρχεται μια μέρα μετά την ανάκληση προηγούμενης απόφασης της Αντιπεριφέρειας Πιερίας η οποία είχε απαγορεύσει τη συγκομιδή μυδιών από την θαλάσσια περιοχή του Βαρικού.

«Τα αποτελέσματα των αναλύσεων αναδεικνύουν την ανάγκη κάποιοι να είναι πιο προσεκτικοί, πριν αποφασίσουν να καταγγείλουν και να επιρρίψουν ευθύνες. Αποδεικνύεται ότι οι ακτές μας, είναι κατάλληλες να υποδεχθούν για ένα ακόμη καλοκαίρι χιλιάδες επισκέπτες. Ο Δήμος θα συνεχίσει να αναβαθμίζει τις τουριστικές υποδομές, ενώ δεν πρόκειται να μείνει αδιάφορος απέναντι σε όσους επιχείρησαν ή θα επιχειρήσουν να δυσφημίσουν την περιοχή μας», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

«Η κατάληξη της παραφιλολογίας που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες γύρω από την ποιότητα των θαλασσών μας, ας γίνει ένα μάθημα για όλους. Ας γίνει ένα μάθημα για όσους βιάζονται να υιοθετήσουν αυθαίρετες απόψεις από εκφραστές μιας άλλης εποχής. Ας γίνει ένα μάθημα και για όσους επιθυμούν να χτίσουν πολιτική καριέρα εις βάρος της τοπικής κοινωνίας. Είναι βέβαιο ότι έτσι δεν την υπερασπίζονται! Το λιγότερο που οφείλουν όλοι αυτοί είναι μια συγνώμη, όχι μόνο προς τους τουριστικούς επιχειρηματίες για τη δυσφήμιση που υπέστησαν, αλλά και προς τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ που καθημερινά δίνουν αγώνα για τη βελτίωση και τη συντήρηση των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιχείρησης Γιάννης Συμεωνίδης.