Free cookie consent management tool by TermsFeed Εντός της εβδομάδας οι πρώτες συνδέσεις στο εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων των Τοπικών Κοινοτήτων Κάτω Αγίου Ιωάννη και Νέας Τραπεζούντας – OlymposPress.gr

Γεγονός θα αποτελούν εντός της εβδομάδας οι πρώτες συνδέσεις στο εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων των Τοπικών Κοινοτήτων Κάτω Αγίου Ιωάννη και Νέας Τραπεζούντας, καθώς οι εργασίες κατασκευής και παράδοσης του έργου από την ανάδοχο εταιρεία ολοκληρώνονται σε διάστημα 8 μηνών (αμέσως μετά το Πάσχα), νωρίτερα από τον προκαθορισμένο χρόνο.

 Την τελική φάση κατασκευής του έργου επιθεώρησαν ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης,  ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κατερίνης Αστέριος Μπουσνάκης, ο Αντιπροέδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ Αντώνης Παπαγιαννούλης και οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Ελένη Γεωργίου (Κάτω Αγίου Ιωάννη) και Κων/νος Πετρίδης (Νέας Τραπεζούντας), αντίστοιχα.

 Σάββας Χιονίδης: «Ένα όνειρο πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα για τους κατοίκους των δύο Τοπικών Κοινοτήτων»

 «Για την εξαιρετική εκτέλεση του έργου από πλευράς ποιότητας υλικών και την υλοποίησή του όχι απλά εντός του χρονοδιαγράμματος, αλλά και νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο» έκανε λόγο ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ενώ όπως παράλληλα υπογράμμισε: «Ένα όνειρο πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα για τους κατοίκους των δύο Τοπικών Κοινοτήτων. Ένα έργο που αφορά πρωτίστως την ποιότητα ζωής των κατοίκων, μία ακόμα συντονισμένη παρέμβαση στην κατεύθυνση προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και βελτίωσης της καθημερινής ζωής των πολιτών ολοκληρώνεται με την παράδοση του συγκεκριμένου έργου, που ήταν πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών».

 Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αστέριος Μπουσνάκης ανέφερε:«Ήταν μια δέσμευση του Δημάρχου μας στις πολύπαθες Τοπικές Κοινότητες του πρώην Δήμου Κορινού. Με την ολοκλήρωση πλέον του έργου – αμέσως μετά το Πάσχα – και μάλιστα οκτώ μήνες νωρίτερα από τον προκαθορισμένο χρόνο κατασκευής του θα ανακουφίσουμε και οικονομικά σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία τους κατοίκους των δυο κοινοτήτων. Όπως προαναφέρθηκε η ανάδοχος εταιρεία θα παραδώσει το έργο νωρίτερα από την προγραμματισμένη περίοδο γεγονός που δείχνει τη μεθοδική και ουσιαστική συνεργασία που υπήρξε ανάμεσα στην ΔΕΥΑΚ και την ανάδοχο».

 Τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και την Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ ευχαρίστησαν για την υλοποίηση του έργου και την γοργή εκτέλεση των εργασιών οι πρόεδροι των δυο Τοπικών Κοινοτήτων Ελένη Γεωργίου και Κων/νος Πετρίδης αντίστοιχα.

 Όπως διευκρινίστηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ ολοκληρώνεται η σύνδεση του αγωγού της Τραπεζούντας και του Κάτω Άγιου Ιωάννη με τον κεντρικό αγωγό των λυμάτων και εντός των επόμενων ημερών θα γίνουν οι πρώτες ιδιωτικές συνδέσεις παροχών σε κατοίκους και των δύο περιοχών για να δοκιμαστεί και το δίκτυο, ενώ η ολοκλήρωση των συνδέσεων και των δύο οικισμών θα γίνει μετά την δημοπράτηση της μελέτης που υπάρχει ήδη στη ΔΕΥΑΚ για τις συνδέσεις όλων των πολιτών.

 Όπως είναι γνωστό, πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 5.387.000 ευρώ(με Φ.Π.Α.), το οποίο με την κατασκευή αγωγού Φ 400, συνδέει το δίκτυο ακαθάρτων των Τοπικών Κοινοτήτων με το αντλιοστάσιο Χράνης, ενώ από εκεί τα λύματα θα μεταφέρονται στον βιολογικό καθαρισμό του Δήμου Κατερίνης.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.