Free cookie consent management tool by TermsFeed Εντυπωσίασε η πρώτη επίδειξη γνωριμίας στην Κατερίνη με το άθλημα της σπαθασκίας – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
05-04-2024

Εντυπωσίασε η πρώτη επίδειξη γνωριμίας στην Κατερίνη
με το άθλημα της σπαθασκίας
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 6-7/4 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ Β’ ΔΑΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΤΟ 4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΠΑΘΑΣΚΙΑΣ

Το ενδιαφέρον πολλών περαστικών στον κεντρικό πεζόδρομο Κατερίνης, στην πλατεία Ελευθερίας, προσέλκυσε η πρώτη επίδειξη γνωριμίας με το άθλημα της ιστορικής σπαθασκίας, που έγινε στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ιστορικής Σπαθασκίας που φιλοξενείται από τον Δήμο, το Σαββατοκύριακο 6 & 7 Απριλίου, στο Β’ ΔΑΚ, με τη συμμετοχή διακεκριμένων αθλητών από Ελλάδα και Ευρώπη.
Τους Έλληνες και ξένους αθλητές που συμμετείχαν σ’ αυτή την επίδειξη γνωριμίας με το άθλημα, το μεσημέρι της Παρασκευής 5/4, βιντεοσκόπησαν με τα κινητά τους αλλά και χειροκρότησαν αρκετοί περαστικοί, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από τα ιστορικά (αντίγραφα) ξίφη που χρησιμοποιούσαν οι αθλητές.
«Η σπαθασκία είναι ένα άθλημα που αγγίζει όχι μόνο τον αθλητισμό αλλά και τον πολιτισμό. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που, σ’ αυτό το φεστιβάλ ιστορικής σπαθασκίας, ανταποκρίθηκαν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι αθλητές από όλο τον κόσμο. Στηρίζουμε αυτή την σημαντική προσπάθεια», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Δ.Κατερίνης, Ελίνα Διαμαντοπούλου.
Μιλώντας για το συγκεκριμένο άθλημα ο εκπαιδευτής της Σχολής Ιστορικής Σπαθασκίας «Apocalyptic Knights», Γιάννης Κομπατσιάρης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η σπαθασκία είναι ο ιστορικός πρόγονος αθλητικής ξιφασκίας. Σημείωσε ότι τα σπαθιά που χρησιμοποιούνται σ’ αυτό το άθλημα είναι πιστά αντίγραφα των ιστορικών σπαθιών, με τη διαφορά ότι δεν κόβουν και δεν τρυπούν, και αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας. Πρόσθεσε δε ότι, επίσης για λόγους ασφαλείας, οι αθλητές φορούν και αρκετά προστατευτικά. Πρόκειται, όπως υπογράμμισε, για ένα συναρπαστικό άθλημα. 

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.