Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – τύπου
24-10-2022

Ενημερωτική δράση για την πρόληψη ενάντια στον καρκίνο του μαστού

– Αύριο Τρίτη 25/10, 10:00 π.μ. έως 13:00 στην πλατεία Ελευθερίας

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, θα υλοποιηθεί την Τρίτη 25/10/2022  από το Κ.Υ. Κατερίνης, την 4η Τ.ΟΜ.Υ. Κατερίνης και την 12η Τ.ΟΜ.Υ,  στην κεντρική πλατεία της πόλης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, από τις 10:00 π.μ. έως τις 13:00.

Η εκδήλωση διοργανώνεται  σε συνέχεια των δράσεων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, του Δικτύου Αγωγής Υγείας και Πρόληψης της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας  (Μακεδονίας) και του Δικτύου Μαιών- Μαιευτών.  
Επαγγελματίες υγείας του Κέντρου Υγείας και των δύο  Τ.ΟΜ.Υ. της  Κατερίνης  θα ενημερώσουν τον κόσμο για τη μεγάλη σπουδαιότητα της πρόληψης μέσω της  αυτοεξέτασης, του προληπτικού και του κλινικού ελέγχου,  που αποδεικνύονται  σωτήρια για την ανθρώπινη ζωή.  Η εκδήλωση στην οποία θα συμμετέχουν  εκτός από τις Μαίες, τις Επισκέπτριες Υγείας και τις Κοινωνικές Λειτουργούς και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κατερίνης-Πιερίας, υποστηρίζεται από  τον  Δήμο  Κατερίνης.

Το μήνυμα σε κάθε περίπτωση είναι ένα: «Κάθε μέρα κερδίζουμε τον καρκίνο. Με τις νέες θεραπείες, με τις εξετάσεις, με την πρόληψη κάθε μέρα δίνουμε τη μάχη για να κερδίσουμε τον καρκίνο. Σε αυτή τη μάχη κατά του καρκίνου βάζουμε το σύνολο των προληπτικών εξετάσεων και ως επαγγελματίες υγείας υποστηρίζουμε ενεργά τις γυναίκες αλλά και τους άντρες  για την πρόληψη της νόσου».

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί τηρουμένων όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων,  που εφαρμόζονται εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19.