Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας-Τύπου
20/05/2022

Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης
Ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του έργου
αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών Παραλίας

Το έργο για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών Παραλίας, συνεχίζεται και όλες οι προσπάθειες των αρμόδιων υπηρεσιών επικεντρώνουν στην ολοκλήρωσή του, είπε ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.
 
Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Τετάρτης, με πρωτοβουλία του δημάρχου, το σώμα είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία του έργου, από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας με αφορμή ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για διακοπή του έργου, τόνισε ότι η εταιρία δεν διέκοψε ποτέ τις εργασίες όμως έπρεπε να εξασφαλίσει  επιπλέον άδειες, αλλά και να αποσαφηνίσει με επιπλέον διαδικασίες ζητήματα που αφορούν τη μελέτη.  
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην Παραλία έχει ήδη εγκατασταθεί η εταιρεία, ενώ η χαμηλή ένταση εργασιών, οφείλεται στη συμβατική υποχρέωση της, για μη διατάραξη της περιοχής εν μέσω τουριστικής περιόδου. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εργασίες θα ενταθούν από το Φθινόπωρο, ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Στη σημασία της υλοποίησης του έργου, αναφέρθηκε και ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση με στόχο την προστασία των ακτών της Παραλίας και των περιουσιών. «Είναι ένα έργο απολύτως απαραίτητο για την Παραλία και οι υπηρεσίες του Δήμου εργάζονται εντατικά για την υλοποίησή του» κατέληξε ο κ. Κουκοδήμος.