Free cookie consent management tool by TermsFeed Εκδήλωση των 15ου-14ου-4ου Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης – Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση – Προγραμματισμός για παιδιά – Κυριακή 14 Ιανουαρίου – OlymposPress.gr
Εκδήλωση των 15ου-14ου-4ου Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης
Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση – Προγραμματισμός για παιδιά
   Η «Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση – Προγραμματισμός για παιδιά» αποτελεί το θεματολόγιο της εσπερίδας την οποία συνδιοργανώνουν από κοινού τρία Δημοτικά Σχολεία Κατερίνης, τα 15ο, 14ο και 4ο, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.
  Η εκδήλωση προγραμματίζεται για την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, στις 5:00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης «Εκάβη», στην ισόγεια αίθουσα. Είσοδος ελεύθερη.
  Εισηγητές του θέματος της εσπερίδας, οι γνωστικοί επιστήμονες της πληροφορικής,  Νικόλαος Μυστακίδης, Πολυχρόνης Μυστακίδης, Ιωάννης Γκουτζιούλης και Αποστόλης Μυστακίδης.  
Λίγα λόγια για την τεχνητή νοημοσύνη :
  Η τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ), κοινώς γνωστή ως AI (Artificial  Intelligence), είναι ένα κλάδος της επιστήμης των υπολογιστών και αναφέρεται στην ικανότητα των μηχανών ή του λογισμικού να μιμούνται την ανθρώπινη νοημοσύνη και συμπεριφορά.
  Ως τεχνολογία η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο, αφού μπορεί να προσφέρει εξατομίκευση κάνοντας την εκπαίδευση πιο αποτελεσματική και ελκυστική. Τα συστήματα ΤΝ μπορούν να αναλύουν την επίδοση ενός μαθητή και να προσαρμόζουν το εκπαιδευτικό περιεχόμενο στις ατομικές μαθησιακές του ανάγκες. Ταυτόχρονα, η δυνατότητα τέτοιων προγραμμάτων υψηλού επιπέδου ανάλυσης δεδομένων μπορεί να εντοπίσει μαθητές που μπορεί να δυσκολεύονται και να χρειάζονται πρόσθετη υποστήριξη, επιτρέποντας την έγκαιρη παρέμβαση.
  Επίσης, μπορεί να υποστηρίξει σημαντικά τον εκπαιδευτικό μέσω της αυτοματοποίησης εργασιών, όπως η βαθμολόγηση εργασιών και τεστ, γεγονός που μπορεί να απελευθερώσει χρόνο. Χρόνος που μπορεί να αφιερωθεί στους μαθητές.
  Και τα δύο αποτελούν σημαντικά εργαλεία στα χέρια ενός εκπαιδευτικού και ταυτόχρονα προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στους μαθητές.
(σκανάρετε το QR για περισσότερες πληροφορίες ή επισκεφτείτε τη σελίδα «Τεχνητή Νοημοσύνη και εκπαίδευση» – https://shorturl.at/bzFHX)
 
Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης
Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.