Free cookie consent management tool by TermsFeed Εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου BREED – Πέμπτη 18/04 – OlymposPress.gr

Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
12-04-2024

Εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου BREED
– Πέμπτη 18/04 & ώρα 6:30 μμ, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Έργο BREED – Building community REsiliencE and sustainable Development through social economy (Οικοδόμηση της Ανεκτικότητας της κοινότητας και Βιώσιμη Ανάπτυξη μέσω της κοινωνικής οικονομίας). Το έργο BREED χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος SMP και έχει ως στόχο την ενδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων μέσω της επιχειρηματικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης, χρησιμοποιώντας την κοινωνική οικονομία ως εργαλείο για την προώθηση της ευημερίας της κοινότητας. Η κοινοπραξία του έργου αποτελείται από οργανισμούς και δήμους της Ιταλίας, Ισπανία, Πορτογαλίας και Βελγίου.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου, ο Δήμος Κατερίνης σας καλεί την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 και ώρα 6:30 μμ, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, με σκοπό την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου και την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την κοινωνική οικονομία και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να επηρεάσει θετικά την τοπική κοινότητα.
Οι ομιλητές που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση είναι:
• Βασίλης Λιμπανοβνός, Λογιστής – Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Κεντροδυτικής Μακεδονίας Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος –
"Οικονομικό, φορολογικό περιβάλλον και στοιχεία την περιοχής"
• Πόπη Σουρμαΐδου, Σύμβουλος επιχειρηματικότητας και κοινωνικής οικονομίας, ΚοινΣΕπ Σπείρα Γης – "Γενικές αρχές της κοινωνικής οικονομίας. Το Θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα"
• Ηλίας Τσολακίδης, Τεχνικός Διευθυντής Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Αθλητικών Επιστημών (ECSS), Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας – «Κοινωνικές Δομές του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης: 3 παραδείγματα βιώσιμης ανάπτυξης, κυκλικής οικονομίας και ανεκτικότητας της κοινότητας»
• Αναστασία – Σωτηρία Τούφα, Ερευνήτρια Πληροφορικής, Υπεύθυνη Διαχείρισης έργου BREED – "Παρουσίαση του Έργου BREED"
Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναπτυχθεί περαιτέρω ο διάλογος και η συνεργασία ανάμεσα στις τοπικές αρχές, τους σχετικούς φορείς και τους πολίτες με σκοπό την εξοικείωση με τη διάρθρωση και την κουλτούρα της κοινωνικής οικονομίας και την εφαρμογή καλών πρακτικών για την  ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα της κοινωνίας.  

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε εδώ:
https://katerini.gr/breed

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.