Free cookie consent management tool by TermsFeed Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την υγιεινή & την έμμηνο ρύση από το Πρόγραμμα HELIOS του ΔΟΜ & τον Δήμο Κατερίνης – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
06-05-2022

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την υγιεινή & την έμμηνο ρύση από το Πρόγραμμα HELIOS του ΔΟΜ & τον Δήμο Κατερίνης

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την υγιεινή και την έμμηνο ρύση πραγματοποίησε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στο πλαίσιο του προγράμματος HELIOS, που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου  στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Κατερίνης, σε συνεργασία με τον Τομέα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και την εκπρόσωπό του κ. Χρυσούλα Ράπτη κι απευθυνόταν σε κορίτσια μεταναστευτικής και προσφυγικής καταγωγής 11 έως 18 ετών, που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν άνθρωποι εγγεγραμμένοι τόσο στο Πρόγραμμα HELIOS όσο και στο Πρόγραμμα ESTIA, πραγματοποιήθηκε σχετική προβολή και εργαστήριο που επικεντρώθηκαν στην ενημέρωση των μαθητριών για την ατομική υγιεινή κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως.
Τον χαιρετισμό του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, μετέφερε η εντεταλμένη σύμβουλος – υπεύθυνη διαχείρισης και λειτουργίας του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών, Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου, η οποία υπογράμμισε τη σημασία υποστήριξης τέτοιων δράσεων που αποτελούν μέρος της εκπαίδευσης κι ένταξης των προσφύγων στην τοπική κοινωνία. Η κ. Τουλιοπούλου Αναστασία, εκπρόσωπος των ΣΕΠ (Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων), αναφέρθηκε στον ρόλο των ΣΕΠ και ανέδειξε τη σημασία της πρόσβασης όλων των παιδιών στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης, Νικόλαος Κατανάς, υπεύθυνος για την εποπτεία, την παρακολούθηση και το συντονισμό των δράσεων και ενεργειών στο πλαίσιο της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης και υλοποίησης της μεταναστευτικής πολιτικής του δήμου. Εκ μέρους του ΔΟΜ, παρέστη η υπεύθυνη διασύνδεσης του προγράμματος HELIOS για τον Δήμο Κατερίνης, Νατάσα Τσιαΐρη, καθώς και προσωπικό του οργανισμού από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ένταξης του Προγράμματος HELIOS στην Κατερίνη.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.