Free cookie consent management tool by TermsFeed ΕΚΑΒ: Ένα απαραίτητο στοιχείο στην αλληλουχία της δημόσιας περίθαλψης. – OlymposPress.gr

ΕΚΑΒ: Ένα απαραίτητο στοιχείο στην αλληλουχία της δημόσιας περίθαλψης.

Σε εθνικό επίπεδο και με οργανωμένο τρόπο η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει την πολιτική λύση στο χρόνιο πρόβλημα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, το οποίο έχει επανέλθει ενεργά αυτές τις μέρες ανά την Ελλάδα.
Έντονα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ του Ν. Ημαθίας, κατά την εκτέλεση του έργου τους. Το πιο έντονο πρόβλημα είναι η υποστελέχωση του προσωπικού, γεγονός που δεν τους επιτρέπει να ανταποκριθούν άμεσα στη μεταφορά του όγκου των ασθενών από περιοχές του νομού στα δύο νοσοκομεία.
Το ΕΚΑΒ είναι ένα απαραίτητο στοιχείο στην αλληλουχία της δημόσιας περίθαλψης, οφείλουμε ως Πολιτεία, να το στηρίξουμε και να το αναβαθμίσουμε.
Η Πατριωτική Ένωση υποστηρίζει, τη πρώτη γραμμή άμυνας του συστήματος υγείας ΕΚΑΒ και αναγνωρίζει την εξαιρετική προσφορά του ανθρώπινου δυναμικού, του προσωπικού το οποίο πραγματικά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, με υπεράνθρωπη προσπάθεια, καταφέρνει να προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες που σώζουν ανθρώπινες ζωές.
Καλεί την Κυβέρνηση, να προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ώστε σε βάθος χρόνου να δημιουργηθούν τρεις βάσεις του ΕΚΑΒ σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια.

Καρασαλίδου Μαρία Υπ. Βουλευτής της Πατριωτικής Ένωσης Ν. Ημαθίας

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.