Free cookie consent management tool by TermsFeed Δράση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό – Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 – OlymposPress.gr
Κατερίνη, 29 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δράση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό έχει καθιερωθεί  από το 2008 με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου, σε θέματα που άπτονται των διαταραχών του αυτιστικού φάσματος και κατ’ επέκταση τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που ζουν με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού.

Η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης και το ΚΕΔΑΣΥ Πιερίας σε συνεργασία με το Σύλλογο ΑμεΑ Πιερίας «Στηρίζω» και το Σύλλογο Προστασίας ατόμων με αυτισμό Ν.Πιερίας «Παζλ χρωμάτων» στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ημέρα του αυτισμού έχουν την τιμή να προσκαλέσουν τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας καθώς και τους επαγγελματίες της ειδικής αγωγής στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουν στις 31 Μαρτίου 2023 στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την παγκόσμια ημέρα αυτισμού.
Μέσω της VR Προσομοίωσης της εταιρείας VR PLANET οι συμμετέχοντες  θα αντιληφθούν τον κόσμο & την καθημερινότητα ενός ατόμου που ζει στο φάσμα του αυτισμού.  Θα μεταφερθούν στη θέση του (πώς νιώθει στην τάξη σχολείου, δημόσια συγκοινωνία, καφετέρια) και θα βιώσει εμπειρικά & προσωπικά το πραγματικά ''εχθρικό'' & αφιλόξενο περιβάλλον που από άγνοια έχουμε δημιουργήσει για αυτούς τους ανθρώπους, στις κοινωνίες μας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κατερίνης (αίθουσα εκδηλώσεων 1ος όροφος) και ώρες 9:00 πμ-14:00.
 Θα χρειαστεί 5΄ από τον χρόνο σας για να για να δείτε τον κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.