Free cookie consent management tool by TermsFeed Δράση εμβολιασμού παιδιών Ρομά για την πρόληψη εξάπλωσης της Ιλαράς – Από το παράρτημα Ρομά του Δήμου και την 4η ΤΟΜΥ Κατερίνης – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
04-04-2024

Δράση εμβολιασμού παιδιών Ρομά για την πρόληψη εξάπλωσης της Ιλαράς
 
–          Από το παράρτημα Ρομά του Δ. Κατερίνης και την 4η ΤΟΜΥ Κατερίνης
 
«Η πρόληψη και η προαγωγή υγείας αποτελεί καθοριστικό μέσο για την κοινωνική ένταξη. Ευχαριστούμε θερμά όλο το προσωπικό για τη συνεργασία και τον ζήλο που επιδεικνύει». Αυτό ανέφερε σε δήλωσή του, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Σάββας Καρυπίδης, με αφορμή τη δράση εμβολιασμού παιδιών, που με μεγάλη ανταπόκριση ωφελούμενων του Παραρτήματος Ρομά  συνδιοργανώθηκε με την 4η ΤΟΜΥ Κατερίνης.
 
Από την πλευρά της, η Παιδίατρος – Νεογνολόγος, Ευανθία Χιάμπου τόνισε ότι: «Με αφορμή την ανησυχητική έξαρση κρουσμάτων της ιλαράς σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και την πρόσφατη εμφάνιση κρουσμάτων στη χώρα μας και δεδομένου ότι ο εμβολιασμός θεωρείται η μόνη αποτελεσματική παρέμβαση για την πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου, πραγματοποιήσαμε εμβολιασμούς σε παιδιά Ρομά που διαμένουν στον Πέλεκα (ηλικίας 12 μηνών έως 16 ετών). Η εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών Ρομά είναι σε καλό επίπεδο, ωστόσο ο στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν να καλυφθεί πλήρως ο εμβολιασμός των περισσότερων παιδιών».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι με τη συμβολή της Νοσηλεύτριας του Παραρτήματος Ρομά του Δήμου Κατερίνης – Σταματίας Μπέλη καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να ολοκληρώνονται οι εμβολιασμοί όλων των παιδιών Ρομά που διαβιούν στον καταυλισμό του Πέλεκα, ώστε να προασπίζεται η υγεία όλων χωρίς διακρίσεις.  

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.