Free cookie consent management tool by TermsFeed Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Ολυμπισμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
07-04-2023

Δήμος Κατερίνης: Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Ολυμπισμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ολυμπισμού, ο Δήμος Κατερίνης πραγματοποίησε χθες το πρωί, μια ευχάριστη για τα παιδιά εκπαιδευτική δράση μεταφέροντας πληροφορίες και γνώσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η συγκεκριμένη δράση, διάρκειας μία διδακτικής ώρας, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Αυτοτελές Τμήμα Αθλητικής Ανάπτυξης του Δήμου Κατερίνης και επικεντρώθηκε σε μαθητές Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μεταφέρουμε στην καρδιά των ανθρώπων και κυρίως των παιδιών τις αξίες από τις οποίες διαπνέεται το αθλητικό ιδεώδες» τόνισε με αφορμή τη δράση, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές ενημερώθηκαν για  την ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων από την γέννησή τους έως και σήμερα (μέσω παρουσίασης power point) στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου και στη συνέχεια απασχολήθηκαν δημιουργικά με δράσεις κουίζ, puzzle και ζωγραφικής στη θεματολογία των Ολυμπιακών Αγώνων.  

Η επιλογή της 6ης Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ολυμπισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη έγινε κατόπιν πρότασης της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, καθώς αυτή είναι η μέρα της αναβίωσης των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 1896. O αθλητισμός, μοναδική παγκόσμια γλώσσα προσέγγισης και συνεννόησης των λαών, εμπνέει το σύνολο της ανθρωπότητας, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ουσιαστική υιοθέτηση της αξίας του σεβασμού της διαφορετικότητας, της ανοχής και της συμμετοχής, αποτελώντας μέσο καταπολέμησης κάθε μορφής διακρίσεων.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.