Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – τύπου
10-11-2022

Δράσεις πρόληψης & ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη/14 & 19 Νοεμβρίου
– Από τον Σύλλογο Διαβητικών  Ν. Πιερίας
– Με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης & της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

Δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη διοργανώνει ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Πιερίας, τη Δευτέρα 14/11. Ειδικότερα, οι δράσεις επικεντρώνονται σε δωρεάν μετρήσεις  σακχάρου αίματος, στην πλατεία Ελευθερίας, από τις 7:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ.
Παράλληλα, θα διανέμονται μπισκότα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, δημιουργίες των ΣΕΦ του ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ, ενώ θα υπάρχει ενημέρωση για το διαβητικό πόδι και τη φροντίδα του από ειδικούς φροντιστές (ποδολόγους της Πιερίας). Επίσης, με την συνδρομή της ΑΓΕΠ, όλοι μαζί βάζουμε καλάθι στην υγεία του Διαβήτη. Μία αθλητική δράση στην οποία λαμβάνουν μέρος: η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης, ο  Πολυχώρος ΑμεΑ – καφέ Κομπολόι.
Την εκδήλωση υποστηρίζουν δομές υγείας,  όπως το  Κέντρο Υγείας Κατερίνης, η 4η και 12η ΤΟΜΥ,  εθελοντικές ομάδες, οι νοσηλευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, η Διασωστική ομάδα Πιερίας. Οι δράσεις τελούν υπό την αιγίδα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, #possasdia #glykosplanitis, ενώ πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης, του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου, καθώς και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Επίσης, με  τη στήριξη εθελοντών του Συλλόγου Διαβητικών του Ν.Πιερίας.
ΗΜΕΡΙΔΑ
Τέλος, ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Πιερίας διοργανώνει το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης – αίθουσα Ά ορόφου, ημερίδα με θέμα:
«Νεότερες εξελίξεις στην τεχνολογία του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1»
 Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
• Πρόλογο/Καλωσόρισμα της προέδρου του Συλλόγου
• Νεότερα δεδομένα στην τεχνολογία για την  αντιμετώπιση του Διαβήτη τύπου 1 – Εισηγήτρια η κα Κική Τσιτουρίδου, παιδίατρος – διαβητολόγος, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
• Παρουσίαση κλειστών υβριδικών συστημάτων χορήγησης ινσουλίνης  
Τη συγκεκριμένη δράση υποστηρίζει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.