Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – τύπου
14-11-2022

Δράσεις πρόληψης & ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη
– Από τον Σύλλογο Διαβητικών  Ν. Πιερίας
– Με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης & της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

Δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη διοργάνωσε σήμερα ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Πιερίας. Ειδικότερα, οι δράσεις επικεντρώθηκαν σε δωρεάν μετρήσεις  σακχάρου αίματος, στην πλατεία Ελευθερίας.
Παράλληλα, διανεμήθηκαν μπισκότα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, δημιουργίες των ΣΕΦ του ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ, ενώ έγινε ενημέρωση για το διαβητικό πόδι και τη φροντίδα του από ειδικούς φροντιστές (ποδολόγους της Πιερίας). Επίσης, με την συνδρομή της ΑΓΕΠ, η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης, ο  Πολυχώρος ΑμεΑ – καφέ Κομπολόι έβαλαν καλάθι στην υγεία του Διαβήτη, μία συμβολική – αθλητική δράση, στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος.
Επιπλέον, ο Δήμαρχος παρέδωσε στον σύλλογο μετρητές και ταινίες σακχάρου, για να τα διαθέσει στα ανασφάλιστα και οικονομικά αδύναμα μέλη του.
«Είναι ιδιαίτερα σημαντική η ενημέρωση και η πρόληψη σε ζητήματα που αφορούν την υγεία. Στον Δήμο Κατερίνης στηρίζουμε δράσεις και είμαστε αρωγοί σε παρόμοιες ουσιαστικές πρωτοβουλίες. Συγχαρητήρια στον Σύλλογο Διαβητικών  Ν. Πιερίας και σε όλους τους συντελεστές» τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος.
Για την ταυτότητα της ενημερωτικής καμπάνιας και των δράσεων για το σακχαρώδη διαβήτη που όπως είπε «έχουν προληπτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα» έκανε λόγο η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών, Σωτηρία Ουσταμπασίδου, η οποία ευχαρίστησε όλους τους φορείς για την υποστήριξη και το κοινό για την ένθερμη ανταπόκριση.
Την εκδήλωση υποστήριξαν οι δομές υγείας,  όπως το  Κέντρο Υγείας Κατερίνης, η 4η και 12η ΤΟΜΥ,  εθελοντικές ομάδες, οι νοσηλευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, η Διασωστική ομάδα Πιερίας. Οι δράσεις υπό την αιγίδα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, #possasdia #glykosplanitis, πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης, του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου, καθώς και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Επίσης, με  τη στήριξη εθελοντών του Συλλόγου Διαβητικών του Ν.Πιερίας.
ΗΜΕΡΙΔΑ
Τέλος, ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Πιερίας διοργανώνει το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης – αίθουσα Ά ορόφου, ημερίδα με θέμα:
«Νεότερες εξελίξεις στην τεχνολογία του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1»
 Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
• Πρόλογο/Καλωσόρισμα της προέδρου του Συλλόγου
• Νεότερα δεδομένα στην τεχνολογία για την  αντιμετώπιση του Διαβήτη τύπου 1 – Εισηγήτρια η κα Κική Τσιρουκίδου, παιδίατρος – διαβητολόγος, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
• Παρουσίαση κλειστών υβριδικών συστημάτων χορήγησης ινσουλίνης  
Τη συγκεκριμένη δράση υποστηρίζει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.