Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
31-08-2021

ΔΙΑΡΚΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
– Κώστας Κουκοδήμος: Προτεραιότητά μας τα ασφαλή και φιλικά σχολεία

Την υγιεινή, την ασφάλεια, καθώς και τη λειτουργικότητα των σχολικών κτιρίων εξασφαλίζει ο επαρκής και αποτελεσματικός προγραμματισμός παρεμβάσεων σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης, που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού.
Ειδικότερα, εργασίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων επισκευής και συντήρησης οικοδομικού χαρακτήρα, όπως εξωτερική και εσωτερική βαφή, μόνωση, υδραυλικά – ηλεκτρολογικά, αποκατάσταση επίστρωσης δαπέδων, εξωραϊσμού των σχολικών αυλών, σιδηρουργικές εργασίες- κατασκευές,  καθώς και μικρής κλίμακας εργασίες, όπως π.χ. η συντήρηση των καυστήρων περιλαμβάνεται στον κύκλο των εργασιών που υλοποιήθηκαν.
Τις επόμενες ημέρες οι παρεμβάσεις θα επικεντρωθούν στον εξωραϊσμό των σχολικών αυλών, το κλάδεμα των δέντρων, τον καθαρισμό χόρτων. Σύμφωνα με τον  προγραμματισμό, οι καθαρίστριες αναμένεται να είναι έγκαιρα στις θέσεις τους, ενώ βάσει και των υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν, θα επαναληφθούν οι εργασίες απολύμανσης, απεντόμωσης κ.α.
«Η  συνεχής βελτίωση και αναβάθμιση των υποδομών της σχολικής στέγης είναι άμεση προτεραιότητά μας, προκειμένου τα σχολεία του Δήμου μας, να είναι ασφαλή και φιλικά. Είναι μια προσπάθεια που είναι συνεχής και σταθερή» δήλωσε ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.
Τις παρεμβάσεις συντόνισε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης, Κώστας Φιλοκώστας, σε συνεργασία με τους κατά τόπους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και σε επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολικών συγκροτημάτων.
Παράλληλα με τις ευχές του σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για καλή σχολική χρονιά, ο κος Φιλοκώστας επισημαίνει: «Εργαστήκαμε εντατικά και εγκαίρως και θα είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε την εκπαιδευτική κοινότητα σε αξιοπρεπή σχολεία. Για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των σχολικών μας μονάδων είμαστε δίπλα στα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους».