Free cookie consent management tool by TermsFeed Διανομή πληροφοριακού υλικού στον Σ.Σταθμό για υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
09-04-2024
Διανομή πληροφοριακού υλικού στον Σ.Σταθμό για υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας
* Αντιδήμαρχος, Π.Ιορδανίδης: Οι δηλώσεις θα βοηθήσουν στη σύνταξη Πράξης Εφαρμογής

Σε διανομή πληροφοριακού υλικού προς ιδιοκτήτες ακινήτων συγκεκριμένων οικοδομικών τετραγώνων στη συνοικία του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης για υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας, προχώρησε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δόμησης, ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου σε συνεννόηση με τον Αντιδήμαρχο Δόμησης, Παναγιώτη Ιορδανίδη.
Σύμφωνα με το υλικό που διανεμήθηκε, οι ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται εντός των Οικοδομικών Τετραγώνων 407, 420, 447Α, 447Β, 426, 426Α, 427Β, και οι Κοινόχρηστοι Χώροι μεταξύ των Οικοδομικών Τετραγώνων 447Α, 447Β, 447Δ, μεταξύ του Οικοδομικού Τετραγώνου 407 και της οδού Λ.Ιασωνίδη και βόρεια του Οικοδομικού Τετραγώνου 411, της εγκεκριμένης πολεοδομικής μελέτης Σιδηροδρομικού Σταθμού, καλούνται, για μια ακόμη φορά, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, να προσέλθουν στη Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης, στον 2ο όροφο του Δημαρχείου, επί της πλατείας Δημαρχείου στην Κατερίνη, προκειμένου να υποβάλουν την προβλεπόμενη δήλωση ιδιοκτησίας των ακινήτων τους, ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη σύνταξη της Πράξης Εφαρμογής.
Η δήλωση ιδιοκτησίας αφορά δικαιούχους και όχι ακίνητα. Σε περίπτωση που ένα ακίνητο ανήκει σε περισσότερα από ένα πρόσωπα, θα πρέπει να υποβληθούν τόσες δηλώσεις ιδιοκτησίας όσα είναι τα πρόσωπα που έχουν εμπράγματο δικαίωμα επί του συγκεκριμένου ακινήτου. Η δήλωση ιδιοκτησίας υποβάλλεται ανεξάρτητα από το εάν το ακίνητο είναι οικοδομημένο ή αδόμητο.
Επισημαίνεται ότι δεν κρίνεται απαραίτητη η εκ νέου συμμετοχή στη διαδικασία υποβολής δηλώσεων για όσους κύριους και νομείς των ακινήτων έχουν ήδη υποβάλει δήλωση ιδιοκτησίας κατά την προηγούμενη πρόσκληση υποβολής δηλώσεων.
Για την υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας συμπληρώνεται το ειδικό έντυπο δήλωσης ιδιοκτησίας που μπορεί κάποιος να προμηθευτεί είτε από τη Γραμματεία της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης, είτε πατώντας τον σύνδεσμο https://katerini.gr/?p=41853 Η δήλωση υποβάλλεται στο γραφείο της Γραμματείας της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης στον 2ο όροφο του Δημαρχείου. Πληροφορίες: κ. Μπατσαράς Βασίλειος, Πολιτικός Μηχανικός. Τηλ.: 2351 350 481
«Παρά το γεγονός ότι από τον μήνα Μάρτιο είχαμε εκδώσει σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση προκειμένου να υποβληθούν από τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων οικοδομικών τετραγώνων οι σχετικές δηλώσεις ιδιοκτησίας, εντούτοις προβήκαμε και σε διανομή πληροφοριακού υλικού, χέρι με χέρι και πόρτα – πόρτα, ώστε να κινητοποιήσουμε, έτι περαιτέρω, τον κόσμο για να προβεί στις δέουσες ενέργειες υποβολής ιδιοκτησίας μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά. Και για μια ακόμη φορά, καλούμε τους ιδιοκτήτες να προσέλθουν στην Υπηρεσία Δόμησης δηλώνοντας τις ιδιοκτησίες τους, ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη σύνταξη της Πράξης Εφαρμογής», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Δόμησης Δ.Κατερίνης, Παναγιώτης Ιορδανίδης. 

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.