Free cookie consent management tool by TermsFeed Διαθεσιμότητα Νοσηλευτικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού – OlymposPress.gr

Ως γνωστόν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 82 του Νόμου 4172/2013 (Φορολογία εισοδήματος, επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4046/2012, του ν. 4093/2012 και του ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις, ΦΕΚ Α΄ 167), καταργήθηκε πλήθος ειδικοτήτων του προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μαζί με το σύνολο των αντίστοιχων οργανικών θέσεων που κατείχε το ως άνω προσωπικό. Μεταξύ αυτών καταργήθηκαν οι θέσεις του κλάδου ΠΕ 14.06 και ΠΕ 18.10 Νοσηλευτικής. Συνεπεία της κατάργησης των παραπάνω ειδικοτήτων και οργανικών θέσεων ετέθη σε  καθεστώς διαθεσιμότητας πλήθος νοσηλευτικού εκπαιδευτικού προσωπικού.

Εν συνεχεία εξεδόθη η υπ’αριθμ. 10/2014 Ανακοίνωση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄ 479/26-02-2014), δυνάμει της οποίας καλείται το προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα να υποβάλει σχετική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, προσδιορίζοντας την σειρά προτίμησης των φορέων όπου επιθυμεί να μεταταχθεί, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Ανατρέχοντας, ωστόσο, στον Πίνακα 2 της επίμαχης Ανακοίνωσης, όπου μνημονεύονται αναλυτικώς οι Θέσεις Φορέων Υποδοχής αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας, παρατηρούμε ότι οι 182 θέσεις σε σύνολο 200 αφορούν τον κλάδο ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής.

Με τον τρόπο αυτό εξωθούνται εν τοις πράγμασι οι υπάλληλοι του νοσηλευτικού εκπαιδευτικού προσωπικού, άπαντες ανήκοντες στις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ και έχοντες πλούσια τυπικά προσόντα, να μεταταχθούν σε θέσεις κλάδου κατώτερης κατηγορίας και δη σε θέσεις κλάδου ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής.

Με άλλα λόγια δια της ως άνω ρύθμισης επέρχεται ένας βίαιος λειτουργικός υποβιβασμός ικανών υπαλλήλων, οι οποίοι εξαναγκάζονται στην εκδήλωση της ρητής συναινέσεώς τους για μετάταξη σε θέση κλάδου κατώτερης κατηγορίας.

Βούληση της ΕΝΕ αποτελεί οι επίμαχες 182 θέσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, ή έστω η πλειοψηφία αυτών, να αφορούν τον κλάδο ΤΕ και ΠΕ Νοσηλευτικής, προκειμένου να καλυφθούν οι παρατηρούμενες τεράστιες ελλείψεις νοσηλευτών στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας με αξιόλογο προσωπικό, προερχόμενο από τους εκπαιδευτικούς νοσηλευτές.

 

Πρόεδρος                             Γεν γραμματέας

 

 

Σκουτέλης Δημήτρης                   Δάγλας Άρης

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.