Free cookie consent management tool by TermsFeed Διήμερο δράσεων της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας – Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας – OlymposPress.gr
Διήμερο δράσεων της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας
  Η πρώτη ημέρα της άνοιξης, η 21η Μαρτίου, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, αποσκοπώντας στην αφύπνιση όλων μας απέναντι στην προστασία των δασικών οικοσυστημάτων και γενικότερα του φυσικού πλούτου.
  Προς αυτή την κατεύθυνση το προσωπικό της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας το διήμερο 20 και 21 Μαρτίου 2024, διανέμει στους συμπολίτες μας σειρά δενδρυλλίων και φυτοχώματος για να εμπλουτίσει ο καθένας μας τον δικό του χώρο με καλλωπιστικά και όχι μόνο φυτά, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.
  Η δράση πραγματοποιείται στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης, όπου υπάλληλοι της Διεύθυνσης προσφέρουν δενδρύλλια και φυτόχωμα, ενώ παράλληλα ενημερώνουν και με έντυπο υλικό τους πολίτες και για σειρά προστασίας του δασικού πλούτου και κυρίως την ευαισθητοποίηση όλων στην πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών.
  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας, Πέτρος Παπαπέτρου σε μήνυμά του, επισημαίνει: «Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δασών στις 21 Μαρτίου, η Διεύθυνση Δασών Πιερίας επιθυμεί να τονίσει την κρίσιμη σημασία των δασών για την υγεία του πλανήτη και την ευημερία των κοινοτήτων μας. Τα δάση παρέχουν καθαρό αέρα, πόσιμο νερό, πλούσια βιοποικιλότητα και είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσω της απορρόφησης του διοξειδίου του άνθρακα.
  Στο πνεύμα αυτής της ημέρας, καλούμε την τοπική κοινότητα και τους φίλους της φύσης να συμμετέχουν ενεργά σε δράσεις προστασίας των φυσικών οικοσυστημάτων και αναδάσωσης. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η προστασία και η αειφορική διαχείριση των δασών μας, αποτελούν κοινή ευθύνη και απαιτούν τη συνεισφορά όλων μας.
Η Διεύθυνση Δασών Πιερίας δεσμεύεται για την προάσπιση των δασικών
οικοσυστημάτων, την ενίσχυση των προσπαθειών για την ανάκτηση κατεστραμμένων δασικών εκτάσεων και την προώθηση της εκπαίδευσης και της ευαισθητοποίησης σχετικά με την αξία των δασών. Μέσα από τη συλλογική μας προσπάθεια, μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι τα δάση μας θα συνεχίσουν να ανθούν για τις μελλοντικές γενιές.
  Στο πλαίσιο του εορτασμού, η Διεύθυνση Δασών σας καλεί όλους την Παγκόσμια Ημέρα Δασών στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας του Δήμου Κατερίνης, για ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις της υπηρεσίας και χορήγηση φυτοχώματος και φυτών.»

Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης
Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.