Free cookie consent management tool by TermsFeed Δημοσιονομική διόρθωση στο δήμο Πύδνας-Κολινδρού – OlymposPress.gr
Δημοσιονομική διόρθωση στο δήμο Πύδνας-Κολινδρού

Με δήλωσή μου που κοινοποίησα στις 11-12-2023 γνωστοποίησα στους συνδημότες μου τους λόγους για τους οποίους αποποιήθηκα την εκλογή μου ως Δημοτικός Σύμβουλος του δήμου Πύδνας-Κολινδρού.
Στις 29-12-2023 δημοσιοποίησα επιστολή την οποία είχα αποστείλει στους  Προέδρους της Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) κ. Λάζαρο Κυρίζογλου και της Π.Ε.Δ. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ιγνάτιο Καιτετζίδη, ζητώντας τη συνδρομή τους προκειμένου να αποκατασταθεί μια μεγάλη αδικία που έγινε σε βάρος του δήμου Πύδνας-Κολινδρού.
Ειδικότερα, στις 11-12-2023 εξήγησα ότι η αποποίηση της εκλογής μου έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη “Δημοσιονομική διόρθωση” που επιβλήθηκε στο δήμο μας για ατασθαλίες που είχαν γίνει πριν την 1-9-2019 και για τις οποίες με εκδοθέν Βούλευμα έχουν παραπεμφθεί συγκεκριμένα άτομα να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. (Κάποτε θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν μπορεί να συμβαίνουν απαράδεκτα πράγματα που θίγουν τους πολίτες και “να μην κουνιέται φύλλο”.) Στην επιστολή μου προς τους Προέδρους της Κ.Ε.Δ.Ε. και της Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας επεσήμανα ότι η επιβολή της απολύτως άδικης “Δημοσιονομικής διόρθωσης” στο δήμο μας, πλέον των άλλων, θέτει σε αμφιβολία το κοινό περί δικαίου αίσθημα κάθε λογικού πολίτη και ενδεχομένως να οδηγήσει κάποιους σε πονηρές σκέψεις… (“Μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε αφού δεν πρόκειται να υποστούμε τις συνέπειες”). Οι προαναφερθέντες Πρόεδροι έχουν επανεκλεγεί και θα ασκούν τα ίδια καθήκοντα και κατά την περίοδο 2024-2028. Πρόθεσή μου είναι να συνεχίσω ΚΑΙ μέσω αυτών τις προσπάθειές μου για δικαίωση του δήμου μας.
Κάποιοι, που βασικός γνώμονας των ενεργειών και των πράξεών τους είναι το προσωπικό ή/και το παραταξιακό συμφέρον, προσπαθούν να παραποιήσουν την πραγματικότητα. Πλέον των άλλων, παρουσιάζουν την επιβολή της “Δημοσιονομικής διόρθωσης” ως πρόστιμο που επιβλήθηκε στο δήμο μας για παραλήψεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της Δημαρχιακής θητείας μου. Δεδομένου λοιπόν ότι έχω “ένομο συμφέρον”, αναγκάζομαι να δώσω στη δημοσιότητα το έγγραφο με το οποίο επιβλήθηκε στο δήμο μας η Δημοσιονομική διόρθωση των 315.082 ευρώ. Όπως φαίνεται στο έγγραφο, το μεγαλύτερο ποσό (171.357 ευρώ) αφορά “ δαπάνες εκτάκτων βλαβών οχημάτων και μηχανημάτων έργου. Το ποσό της διόρθωσης αντιστοιχεί στο 25% του συνολικού ποσού υπερβάσεων του ανώτατου επιτρεπτού ορίου απευθείας αναθέσεων ”. Όσοι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ενδιαφέρονται για το καλό του δήμου μας, ας φροντίσουν να μάθουν ποιός ήταν υπεύθυνος να εισηγείται την αναγκαιότητα εισαγωγής σε ιδιωτικό συνεργείο για επισκευή των οχημάτων και των μηχανημάτων έργου του δήμου και των Νομικών Προσώπων του δήμου, καθώς και το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ποσό που δαπανήθηκε για επισκευές βλαβών των οχημάτων και μηχανημάτων έργου καθ΄όλη τη διάρκεια της Δημαρχιακής θητείας μου.
Αυτά προς το παρόν.
Κάποιοι δεν πρέπει να εκλαμβάνουν την ανοχή ως αδυναμία… Αν χρειαστεί, θα επανέλθω και με άλλα στοιχεία. Διότι, όπως κατά΄επανάληψη έχω πει, ισχυρισμός είναι κάτι που λέει κάποιος χωρίς να το αποδεικνύει, ενώ αλήθεια είναι αυτό που λέει κάποιος και το αποδεικνύει με στοιχεία.

Αναστάσιος Δ. Μανώλας
Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
τ. Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού 

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.