Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας και Τύπου
19/04/2023

ΔΗΚΕΔΗΚ: Δράσεις αφιερωμένες
στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος αφιερώσεων στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου μέσα από ποικίλες δράσεις, που διοργάνωσαν οι δομές Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κατερίνης. Δράσεις, με στόχο την ανάδειξη και την ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών, μέσα από το βιβλίο

Η αρχή έγινε με την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Έλενας Χρηστίδου "Τι τρέχει στο βυθό;". Το Βιβλίο παρουσιάστηκε στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Αριστοτέλους και ΒΑΤΑΝ. Τα νήπια ενθουσιάστηκαν και συμμετείχαν με βιωματικό τρόπο και αντιλήφθηκαν την αναγκαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος. Μοναδική και πρωτόγνωρη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους ήταν και η παρουσία του Βρεφ/κου Σταθμού Αριστοτέλους στην εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης «το Μαγικό Λυχνάρι της Νεφέλης».  

Τη συγγραφέα, ραδιοφωνική παραγωγό και παρουσιάστρια της εκπομπής «Πολύχρωμο Αερόστατο» Δομνίκη Καράντζιου υποδέχτηκαν με θέρμη τα νήπια του Βρεφ/κου Σταθμού Ευαγγελικών, η οποία παρουσίασε το βιβλίο της "Το ημερολόγιο της μικρής κηπουρού" και μέσα από βιωματική εμπειρία γνώρισαν τον κόσμο των λουλουδιών κάθε εποχής.  

Ακόμη τα νήπια του Βρεφ/κου Σταθμού Ευαγγελικών και τα παιδιά του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ1 επισκέφτηκαν στην Αστική Σχολή την έκθεση χειροποίητης κούκλας «ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ 1821» της Νίτσας Ξανθόπουλου, η οποία αφηγήθηκε την ιστορία και την παράδοση μέσα από τις εντυπωσιακές κούκλες με τις παραδοσιακές ενδυμασίες τους.

Την Δομνίκη Καράντζιου μαζί με την Ειρήνη Παπαδοπούλου υποδέχτηκαν τα παιδιά του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ1 στη Δημοτική βιβλιοθήκη, περνώντας ένα δημιουργικό απόγευμα, απολαμβάνοντας τις αφηγήσεις των συγγραφέων.

"Μπορεί μια αλεπού να ζήσει σε ιγκλού;" Η ηρωίδα της συγγραφέως Κατερίνας Αδαμίδου ταξίδεψε σε μέρη μαγικά μέσα από τις σελίδες της τα νήπια του Βρεφ/κου Σταθμού Περίστασης, τα οποία και ζωγράφισαν τις εντυπώσεις τους. Επίσης, στο πλαίσιο των εν λόγω δράσεων πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη δημοτική βιβλιοθήκη του Δήμου Κατερίνης όπου και ξεναγήθηκαν.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις συγγραφείς που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και να συγχαρώ το προσωπικό όλων των δομών για τον ιδιαίτερο ζήλο που επιδεικνύει, ώστε να παραμένει υψηλό το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εντάσσουμε τα παιδιά μας σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία.», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ Στάθης Κεραμιδιώτης.