ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                            Αιγίνιο 22-9-2022
         ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ                                
ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
           
ΔΕΝ είμαστε ίδιοι…
   Το “Γραφείο τύπου της  Δημοτικής παράταξης” του κ. Λαγδάρη εξέδωσε ανακοίνωση για την «εξόφληση εντάλματος πληρωμής 91.000€ σε εργολάβο-προμηθευτή χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το έργο».
   Τηρώντας “σιγή ιχθύος” τόσο για τις περίπου 900.000 ευρώ που επί των ημερών του ξοδεύτηκαν για επιδιορθώσεις-επισκευές οχημάτων και τροχοφόρων μηχανημάτων του δήμου όσο και για τις υπερκαταναλώσεις καυσίμων αλλά και για τις πολλές περιπτώσεις αδικαιολόγητα υψηλών δαπανών, “πετά λάσπη στον ανεμιστήρα”. Όμως κ. Λαγδάρη ΔΕΝ είμαστε ίδιοι. Αυτό που εσείς αναφέρετε ειρωνικά, είναι δική μας πίστη: Σημαία μας είναι η σωστή και έντιμη διοίκηση και το νοικοκύρεμα των οικονομικών του δήμου. Και αυτό το έχει καταλάβει η συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας.
   Στο θέμα στο οποίο αναφέρεστε, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα:
   α. Μετά από επώνυμη καταγγελία δημοτικού υπαλλήλου, με την υπ´αρ. 628/2022 Απόφαση Δημάρχου δόθηκε Εντολή για τη διενέργεια “Προκαταρκτικής Εξέτασης” προκειμένου να πραγματοποιηθεί συλλογή και καταγραφή στοιχείων, για να διαπιστωθεί η τέλεση ή μη πειθαρχικού παραπτώματος και οι τυχόν συνθήκες τέλεσής του. Η ακολουθητέα διαδικασία, όπως και σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, έγινε σύμφωνα με τις εισηγήσεις του Νομικού συμβούλου του δήμου.
   β. Για την εξόφληση των χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής ο Νόμος καθορίζει σαφώς τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες των αιρετών, των επιτροπών παραλαβής, καθώς και της Οικονομικής υπηρεσίας του δήμου. Ακόμη, ο Νόμος ορίζει και τις ποινικές ευθύνες για απόκρυψη ή παραποίηση στοιχείων για όλους τους προαναφερθέντες…
   γ. Στο κείμενο της “Δημοτικής παράταξης” του κ. Λαγδάρη αναφέρονται οι λέξεις “ποινικές ευθύνες”,  “κολάσιμη ποινικά πράξη” και “παράνομες ενέργειες”. Σύμφωνα με το Νόμο, όποιος γνωρίζει την τέλεση ποινικού αδικήματος και το αποκρύπτει, διαπράττει ποινικό αδίκημα. Εφ´όσον λοιπόν κ. Λαγδάρη, όπως αναφέρετε στο κείμενο της παρατάξεώς σας, θεωρείτε ότι έγιναν παράνομες ενέργειες για τις οποίες υπάρχουν ποινικές ευθύνες, υποχρεούστε να ενημερώσετε τον Εισαγγελέα.
   δ. Το “Όλα στο φως” δεν είναι για εμάς σύνθημα αλλά στάση ζωής. Αυτό κάναμε, θα κάνουμε για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς και για όλα τα άλλα του παρελθόντος και του μέλλοντος. Διότι κ. Λαγδάρη σας το επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ. Για την ακρίβεια, είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι…

Αναστάσιος Δ. Μανώλας
Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού