Free cookie consent management tool by TermsFeed Δίχτυ προστασίας για όλες τις ευάλωτες ομάδες από τον Δήμο Κατερίνης – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
27-03-2024

Δίχτυ προστασίας για όλες τις ευάλωτες ομάδες από τον Δήμο Κατερίνης
– Διαρκείς δράσεις & πρωτοβουλίες για την κοινωνική ενσωμάτωση των Ρομά

«Ο Δήμος Κατερίνης υποστηρίζει την κοινωνική ενσωμάτωση των Ρομά. Δημιουργούμε δίχτυ προστασίας για όλες τις ευάλωτες ομάδες. Για τον σκοπό αυτό, χρησιμοποιούμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία». Αυτό σημειώνει σε δήλωσή του, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Σάββας Καρυπίδης, με αφορμή τις διαρκείς δράσεις και πρωτοβουλίες του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας  του Δήμου Κατερίνης.
Στο πλαίσιο αυτό, την τρέχουσα περίοδο η παιδαγωγός του Κέντρου, Αναστασία Κελαιδίτη μαζί με τις καθηγήτριες ενισχυτικής διδασκαλίας, από το πρόγραμμα ΕEA Grants Greece επισκέφτηκαν το 2ο Γυμνάσιο όπου φοιτούν συστηματικά 17 μαθητές Ρομά. Ακολούθησε ενημέρωση – συζήτηση για τη μαθησιακή εξέλιξή τους, με την Διευθύντρια, Γαρυφαλιά Παπαδοπούλου και την καθηγήτρια του τμήματος υποδοχής, Ελένη Παπαδοπούλου.
Επιπλέον, έγινε συνάντηση των γονέων Ρομά με τις Διευθύντριες: του 3ου  Νηπιαγωγείου (Στυλιανή Γίδαρη), του 3ου Δημοτικού (Σοφία Καφά), του 18ου Νηπιαγωγείου (Θεοδώρα Μάντζιου),  η οποία επικεντρώθηκε στην ενημέρωση και στη διάδοση του μηνύματος  της σημασίας της φοίτησης στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό, καθώς επίσης και με τις Διευθύνσεις των Δημοτικών σχολείων: 12ο  Δημοτικό (Διευθύντρια – Δήμητρα Τζημαγιώργη), 18ο Δημοτικό (Διευθυντής – Τριαντάφυλλος Δεληγιαννίδης), καθώς και 9ο Δημοτικό (Διευθυντής Βασίλειος Παπαθανασίου).
Παράλληλα,  με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή υγείας ως καθοριστικού παράγοντα για την κοινωνική ένταξη των παιδιών Ρομά – σε συνεργασία με την 4η ΤΟΜΥ – της Νοσηλεύτριας του Παραρτήματος Ρομά, Σταματίας Μπέλη διενεργήθηκαν  εμβολιασμοί και έγινε συμπλήρωση ΑΔΥΜ για τα σχολεία.
Τέλος, με στόχο την πρόσβαση στην ποιοτική συμπεριληπτική εκπαίδευση όλων των παιδιών Ρομά χωρίς αποκλεισμούς πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Παρθένα Τριανταφυλλίδου, στη διάρκεια της οποίας έγινε συζήτηση για τις νέες εγγραφές, για τα παιδιά που φοιτούν σε όλα τα σχολεία της πόλης κ.ά.
«Θέλω να συγχαρώ το προσωπικό του Παραρτήματος για την εξαιρετική του δουλειά και να δεσμευτώ ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, την υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων και τις πρωτοβουλίες μας που αναλαμβάνουμε ως Δήμος, για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς» τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Καρυπίδης.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.