Free cookie consent management tool by TermsFeed Δήμος Κατερίνης/ MASQUERINI 2024: Κέφι, χρώμα & πλήθος κόσμου στις αποκριάτικες εκδηλώσεις – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
18-03-2024

Δήμος Κατερίνης/ MASQUERINI 2024: Κέφι, χρώμα & πλήθος κόσμου στις αποκριάτικες εκδηλώσεις
– Ένας ουρανός γεμάτος χαρταετούς
– Όλη η πόλη μία τεράστια παρέα στο Street Party
– Πανδαισία χρωμάτων & ρυθμών για όλες τις ηλικίες

Σε έναν ουρανό γεμάτο χαρταετούς! Σε μία ημέρα γεμάτη χαρά, με σαρακοστιανά εδέσματα, παραδοσιακή και λαϊκή μουσική και χορό, δίπλα στο κύμα στην Παραλία και στον Κορινό, καθώς και σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους του τόπου, σε κάθε γωνιά του Δήμου Κατερίνης, γιορτάστηκαν σήμερα τα Κούλουμα. Με τις εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα και με μεγάλη προσέλευση κατοίκων και επισκεπτών έκλεισε το εορταστικό τριήμερο στον Δήμο Κατερίνης, το οποίο συνδύασε μοναδικά παραδόσεις και μία πανδαισία χρωμάτων,  ήχων και ρυθμών για όλες τις ηλικίες. Ευχές με τους δημότες για χρόνια πολλά και καλή Σαρακοστή αντάλλαξε ο Δήμαρχος, Ιωάννης Ντούμος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί, τοπικοί σύμβουλοι κ.ά.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος, παρέστη σε όλες τις εκδηλώσεις, έγινε κοινωνός της χαράς ατόμων όλων των ηλικιών, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων στο εμπορικό κέντρο, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την στήριξη της αγοράς. Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις «MASQUERINI 2024» διοργανώθηκαν από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, με ευθύνη της αντιδημάρχου, Ελίνας Διαμαντοπούλου, η οποία απεύθυνε ευχαριστίες για την υποστήριξη των εκδηλώσεων προς τον πρόεδρο και το Δ.Σ. της «ΠΟΛΙΣ Κοινή ΑΕ ΟΤΑ», προς τις εμπλεκόμενες αντιδημαρχίες, τις υπηρεσίες και τα στελέχη του Δήμου, προς το Σωματείο Εστίασης Κατερίνης, τους πολιτιστικούς συλλόγους, την Διεύθυνση Αστυνομίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τη Δημοτική Αστυνομία, τους εθελοντές, τους χορηγούς και προς τους κατοίκους, επισκέπτες κ.ά. που αναταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Πρωταγωνιστές τα παιδιά!
Το πρωί του Σαβββάτου 16/03, στον πεζόδρομο και στην πλατεία Ελευθερίας, σε ξέφρενο αποκριάτικο ρυθμό παρέσυραν με τους χορευτικούς ρυθμούς τους, οι AIDOS και με  το ανεξάντλητο κέφι τους, ανιματέρ, διασκεδαστές, χορευτές, οι transformers, τα γυμναστήρια Magic & Bootcamp, o DJ Bilias κ.ά. Την εκδήλωση παρουσίασε η μοναδική EVA THE QUEEN. Face painting από τις Κόρες Πιερίων και κατασκευή χειροποίητης μάσκας από την κ. Θάλεια Centineo έδωσαν το δικό τους εορταστικό τόνο. Την έναρξη της γιορτής κήρυξαν ο Δήμαρχος, Ιωάννης Ντούμος,  η αντιδήμαρχος Πολιτισμού /Τουρισμού, Ελινα Διαμαντοπούλου, ο πρόεδρος της «ΠΟΛΙΣ Κοινή ΑΕ ΟΤΑ», Γιώργος Μπαλαούρας και ο  αντιπρόεδρος, Λευτέρης Παγωνίδης.
Όλη η πόλη μια παρέα στο απόλυτο Street Party
Οι Αποκριάτικοι ρυθμοί συνεχίστηκαν έως αργά το βράδυ του Σαββάτου με  Street Party και θέμα την Αρχαία Ελλάδα. Ένα εγχείρημα που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από το Σωματείο Εστίασης Κατερίνης, με την υποστήριξη του Δήμου και μετέτρεψε την καρδιά της πόλης σε μία τεράστια παρέα. Στο απόλυτο αποκριάτικο πάρτυ συμμετείχαν 28 καταστήματα: Γεωργάκη Ολυμπίου, Αγίας Λαύρας, Σολωμού, πεζόδρομοι πλημμύρισαν κέφι, ζωντάνια και αποκριάτικη διάθεση.
Αναβίωσε το έθιμο των Φανών
Η γιορτή της Αποκριάς κορυφώθηκε το βράδυ της Κυριακής 17/03 και συνδύασε μοναδικά τις λαϊκές παραδόσεις με εκδηλώσεις ελκυστικές για μικρούς και μεγάλους. Με κέφι και καλή διάθεση που σκορπίζει η μουσική και ο χορός ΜΑΖΙ με τον Σύλλογο Λιβαδιωτών Κατερίνης «Γεωργάκης Ολύμπιος», αναβίωσαν τα έθιμα: «Κάψιμο του Φανού» & «Παραδοσιακό Γαϊτανάκι» στην πλατεία Μακεδονίας.  Το "Κάψιμο του Φανού" με την Ομάδα θεάματος Tsirkolino να ξεσηκώνει κατοίκους και επισκέπτες αναβίωσε και στον Σβορώνο. Ο Φανός της Θρακικής Εστίας στην Κατερίνη φώτισε το Μασκέ Πάρτυ υπό τους ήχους του DJ Akis Kipopoulos.  Τέλος, με πρωτοβουλία των κατοίκων ο Φανός άναψε και στην τοποθεσία "Προσήλιο" Σβορώνου.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.