Free cookie consent management tool by TermsFeed Δήμος Κατερίνης: Χρηματοδότηση 200.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ για την αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία της 4ης -5ης Μαρτίου – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
10-03-2024

Δήμος Κατερίνης: Χρηματοδότηση 200.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ για την αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία της 4ης -5ης Μαρτίου

Τη χρηματοδότηση με το ποσό των διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000,00 €), για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 4ης – 5ης  Μαρτίου εξασφάλισε ο Δήμος Κατερίνης, από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ι. Ντούμος, στη διάρκεια της πρόσφατης (08/03) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
«Με άμεσες, συντονισμένες ενέργειες και σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου ποσού, για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν σε περιοχές του Δήμου μας (αγροτικό, αστικό οδικό δίκτυο, δημοτικές υποδομές κ.ά.)», ανέφερε ο Δήμαρχος, ευχαριστώντας τόσο τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο, όσο και τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο, «για την κατανόηση και την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά μας».
Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη είναι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αποζημίωση των ιδιοκτητών κατοικιών, που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Περισσότερες πληροφορίες είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης: https://katerini.gr/?p=40971
Παράλληλα, έγκαιρα οι υπηρεσίες του Δήμου επικοινώνησαν με τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να εκκινήσουν και οι διαδικασίες αποζημίωσης για τις καταστροφές στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.