Free cookie consent management tool by TermsFeed Δήμος Κατερίνης: «Σηκώνουμε τις μπάρες στον πεζόδρομο» – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
20-03-2024

Δήμος Κατερίνης: «Σηκώνουμε τις μπάρες στον πεζόδρομο»

Καμία ανοχή σε νοοτροπίες και πρακτικές που δυσχεραίνουν την κίνηση των πολιτών σε  πεζοδρόμια και πεζόδρομους από τον Δήμο Κατερίνης, ο οποίος έθεσε ήδη σε επαναλειτουργία τις βυθιζόμενες – ανακλινόμενες μπάρες στις εισόδους και εξόδους του πλέγματος του κεντρικού πεζόδρομου.

Όπως υπογραμμίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θωμάς Αναστασιάδης: «Σηκώνουμε τις μπάρες. Για μας προέχει η ασφάλεια των πολιτών. Ικανοποιείται το πάγιο αίτημα των συνδημοτών μας, για τον έλεγχο οχημάτων και μηχανών που κινούνται στον πεζόδρομο και γίνεται πράξη η προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου μας Ι. Ντούμου», ενώ όπως διευκρινίζει: «Ήδη με την επαναλειτουργία των μπαρών και με τη διαρκή παρουσία και τους ελέγχους που διενεργούν καθημερινά μικτά κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας και του Τμήματος Τροχαίας Κατερίνης, τα πρώτα θετικά αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από ορατά».

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας των πεζοδρόμων και της επαναλειτουργίας των βυθιζόμενων και ανακλινόμενων μπαρών, η Δημοτική Αστυνομία καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς, να συνεργαστούν για την τήρηση των ωραρίων τροφοδοσίας καταστημάτων, γραφείων και μόνιμων κατοίκων στον κεντρικό πεζόδρομο, ως εξής:   07:00 π.μ. έως 10:00 π.μ.  και 15:00 έως 17:30. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αστυνομίας:
«Η τήρηση του ωραρίου είναι πολύ σημαντική για την εξυπηρέτηση των καταστημάτων, την ασφάλεια των πολιτών, καθώς και για την εικόνα στο κέντρο της πόλης. Αποδέκτες είμαστε όλοι εμείς που δικαιούμαστε έναν καθαρό από οχήματα πεζόδρομο αναβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα της ζωής μας όπως και των επισκεπτών. Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια μπορούμε να είμαστε όλοι».

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.