Free cookie consent management tool by TermsFeed Δήμος Κατερίνης: Σε διαρκή επιχειρησιακή δράση για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας – OlymposPress.gr
ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Τμήμα Επικοινωνίας – τύπου
05-03-2024

Δήμος Κατερίνης: Σε διαρκή επιχειρησιακή δράση για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

– Άμεση η αποτίμηση των ζημιών με την υποχώρηση των έντονων φαινομένων

Σε διαρκή επιχειρησιακή δράση και επιφυλακή με επικεφαλής τους αντιδημάρχους τεχνικών έργων Χαράλαμπο Οφίδη & κοινοτήτων Χρήστο Μπογιατζή  έχει τεθεί από αργά χθες το βράδυ, το σύνολο του μηχανισμού του Δήμου Κατερίνης και το αρμόδιο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα  από την επιδείνωση του καιρού.

Σύμφωνα με την αποτίμηση της έως τώρα κατάστασης, οι ισχυρές βροχοπτώσεις, που έπληξαν την περιοχή, προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα και ζημίες στον υπερχειλιστή του φράγματος Τριλόφου, στα αντλιοστάσια του συγκεκριμένου φράγματος, καθώς και του φράγματος Εξοχής. Είναι εξαιρετικά δύσκολη η πρόσβαση σε όλους τους χώρους αρδευτικών υποδομών στην ενότητα Ελαφίνας, στα φράγματα Μελιαδίου και Μοσχοποτάμου, στα οποία το ύψος των ζημιών θα αποτυπωθεί με ακρίβεια τις επόμενες ημέρες.

Κλιμάκια του Δήμου Κατερίνης έχουν προχωρήσει από νωρίς το πρωί στις πρώτες καταγραφές στις πληγείσες περιοχές των κοινοτήτων: Μοσχοχωρίου, Λόφου, Σβορώνου, Νεοκαισάρειας, όπου οι καταστροφές είναι έντονες στο αγροτικό και αστικό δίκτυο των οικισμών, σε αρδευτικές υποδομές κ.α. Επίσης, ζημιές καταγράφηκαν και στις περιοχές Αρωνά, Γανόχωρας, Άνω Αγίου Ιωάννη, ενώ μικρότερα είναι τα προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου (Κορινός, Παραλία κ.α).

Ζημιές από τη σφοδρή χαλαζόπτωση προκλήθηκαν στο φυτικό κεφάλαιο, στο Μοσχοχώρι, στο Λόφο και στη Νεοκαισάρεια, ενώ από τις έντονες βροχοπτώσεις και στο ζωικό κεφάλαιο, στην κοινότητα Σβορώνου. Επίσης, σε σπίτια και αποθήκες σε όλη την περιοχή που έπληξε η κακοκαιρία.

Ο Δήμος Κατερίνης γνωστοποιεί ότι ήδη κατόπιν επικοινωνίας με τον ΕΛΓΑ, τις επόμενες ημέρες αναμένονται κλιμάκια στις πληγείσες περιοχές για να εκτιμήσουν το μέγεθος των ζημιών και να εκκινήσουν οι διαδικασίες αποζημίωσης για τις καταστροφές στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αποτίμηση ζημιών σε υποδομές, σπίτια και επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν άμεσα με την υποχώρηση των έντονων καιρικών φαινομένων. Ήδη από αύριο Τετάρτη 06/03, θα ακολουθήσει ανακοίνωση, στην οποία θα επισημαίνονται αναλυτικά οι προθεσμίες και οι διαδικασίες χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης των πολιτών που έχουν πληγεί από τη φυσική καταστροφή.

Επειδή τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι σε πλήρη εξέλιξη παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που καταγράφονται προβλήματα.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.