Free cookie consent management tool by TermsFeed Δήμος Κατερίνης: Σεμινάριο οδικής αγωγής για όλες τις ηλικίες – Από τη Δημοτική Αστυνομία & την Ποδηλατική Απόδραση – Κυριακή 14/04 – OlymposPress.gr

Δήμος Κατερίνης: Σεμινάριο οδικής αγωγής για όλες τις ηλικίες
–          Από τη Δημοτική Αστυνομία & την Ποδηλατική Απόδραση
–          Κυριακή 14/04, 11:00 π.μ. έως 13:00, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (Νέο Κεραμίδι)
 
Με στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ατόμων όλων των ηλικιών σε θέματα οδικής παιδείας, καθώς και την ανάπτυξη δεξιοτήτων καλής οδικής συμπεριφοράς σχετικά σεμινάρια, θα υλοποιήσουν από κοινού, ο Δήμος Κατερίνης/Δημοτική Αστυνομία και η Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας.
Τα σεμινάρια θα γίνουν την Κυριακή 14/04 &  ώρα 11:00 π.μ. έως 13:00, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Κατερίνης, στην περιοχή του Νέου Κεραμιδίου. Συγκεκριμένα, στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και εθελοντές της Ποδηλατικής Απόδρασης, μέσα από μία μοναδική διαδραστική εμπειρία επιμόρφωσης, θα αναπτύξουν  τις βασικές αρχές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, σε ένα σεμινάριο ανοιχτό σε μικρούς και μεγάλους. Η πρακτική εκπαίδευση θα γίνει με ποδήλατα. Όσοι επιθυμούν μπορούν να έρθουν με τα ποδήλατά τους. Σε περίπτωση αδυναμίας μεταφοράς, θα υπάρχουν ποδήλατα στο Πάρκο, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν.
«Επιδίωξή μας είναι να καλλιεργήσουμε στη συνείδηση των παιδιών μας κανόνες, γνώσεις και συμπεριφορές χρήσιμες για την καθημερινότητά τους ως πεζών αλλά και ως μελλοντικών ενηλίκων οδηγών. Η επιμόρφωση όμως και  ατόμων μεγαλύτερων ηλικιών είναι απαραίτητη για να μεταδώσουν στα παιδιά την σημασία της κυκλοφοριακής αγωγής που τα βοηθά να διαχειριστούν µε ορθολογικούς τρόπους το οδικό περιβάλλον όπου ζουν και κινούνται» σημειώνει σε δήλωσή του, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Θωμάς Αναστασιάδης.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.