Free cookie consent management tool by TermsFeed Δήμος Κατερίνης: Ολοκληρώθηκε η άσκηση εκκένωσης οικισμού Άνω Μηλιάς με την κωδική ονομασία «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2024» – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
26-04-2024

Δήμος Κατερίνης: Ολοκληρώθηκε η άσκηση εκκένωσης οικισμού Άνω Μηλιάς με την κωδική ονομασία «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2024»
– Το σενάριο είχε ως αντικείμενο την προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς
Ι. Ντούμος: Σημαντική άσκηση ετοιμότητας. Προτεραιότητά μας η έγκαιρη προετοιμασία & πρόληψη

https://www.youtube.com/watch?v=A_xg-f8AECg
«Οργανωμένη Προληπτική Απομάκρυνση Πολιτών οικισμού Άνω Μηλιάς εξαιτίας Δασικής Πυρκαγιάς», με την κωδική ονομασία «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2024», πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 25/04, παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης, Ιωάννη Ντούμου.
Στόχος της άσκησης ήταν  η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας του προσωπικού των αρμόδιων υπηρεσιών κ.ά. κατά την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδιασμού αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών. Επίσης,  η βελτίωση της συνεργασίας με τους συναρμόδιους φορείς που εμπλέκονται στη δασοπυρόσβεση.
Στην άσκηση που έγινε, σε συνθήκες  προσομοίωσης πυρκαγιάς, συνεργάστηκαν άψογα, τηρώντας το χρονοδιάγραμμα οι εξής: Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΕΛΑΣ, ΕΚΑΒ, Δ/νση Δασών Πιερίας, Δήμος Κατερίνης, Πολιτική Προστασία ΠΕ Πιερίας και εθελοντές.
 Μεταξύ άλλων, οι εμπλεκόμενοι φορείς, ακολουθώντας συγκεκριμένο σχέδιο, κινητοποιήθηκαν άμεσα εκκενώθηκε ο οικισμός της Άνω Μηλιάς συντεταγμένα, από τους κατοίκους, οι οποίοι  μεταφέρθηκαν με λεωφορείο σε ασφαλή τόπο. Διαρκής ήταν ο συντονισμός από το τμήμα πολιτικής προστασίας του Δήμου Κατερίνης (προϊσταμένη, Μαρίζα Αντωνακοπούλου) και των συναρμόδιων υπηρεσιών.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος: «Είμαστε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, υπηρεσίες, εθελοντές εδώ στην Άνω Μηλιά, για μια σημαντική άσκηση ετοιμότητας. Εργαζόμαστε συστηματικά και συνεργαζόμαστε, προκειμένου να κατανοήσει ο ένας την αρμοδιότητα του άλλου και όλοι μαζί να συντονιστούμε για να προστατέψουμε την ανθρώπινη ζωή, αλλά και τα δάση μας. Η κλιματική κρίση είναι εδώ, δημιουργεί όπως έχουμε διαπιστώσει συνεχώς προβλήματα για αυτό και έχει σημασία η έγκαιρη προετοιμασία και πρόληψη. Ευχαριστώ για την συνεργασία το τμήμα πολιτικής προστασίας του Δήμου μας, όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, φορείς, κατοίκους και εθελοντές».  

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.