Free cookie consent management tool by TermsFeed Δήμος Κατερίνης: Ξεκίνησε ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας/Τύπου
02-11-2023

Δήμος Κατερίνης: Ξεκίνησε ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση»

Η έναρξη του φετινού Μαραθωνίου «Πάμε Ανακύκλωση» δόθηκε σήμερα από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης. Όπως είναι γνωστό, η Δράση υλοποιείται από τον Δήμο Κατερίνης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Followgreen, για 2η συνεχή χρονιά στα δημοτικά και για 1η  χρονιά στα νηπιαγωγεία του Δήμου.
Μέσω της δράσης, μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώσουν σε 4 ρεύματα υλικών:
• χαρτί,
• αλουμίνιο (μόνο για δημοτικά),
• πλαστικό
• μπαταρίες
Οι επιδόσεις της ανακύκλωσης κάθε σχολείου θα καταγράφονται στην ειδική σελίδα του Followgreen.gr/katerini/contest. Παράλληλα, γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια των μαθητών, δωρίζοντας πόντους στο σχολείο της επιλογής τους, μέσω της πλατφόρμας Followgreen. Όπως και πέρυσι, στο τέλος της σχολικής χρονιάς ο Δήμος θα επιβραβεύσει όλες τις συμμετέχουσες σχολικές μονάδες.
Παρών στην έναρξη, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Κυριακίδης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου, ενώ κάλεσε όσα σχολεία δεν έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους, να το κάνουν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.