Free cookie consent management tool by TermsFeed Δήμος Κατερίνης: Ξεκίνησαν οι ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης στο ΚΑΠΗ & στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
21-02-2024

Δήμος Κατερίνης: Ξεκίνησαν οι ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης στο ΚΑΠΗ & στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Κάνοντας πράξη τον κανόνα «Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν» ξεκίνησαν και είναι σε εξέλιξη στο ΚΑΠΗ και το ΚΗΦΗ του Δήμου Κατερίνης, οι ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης.
Συγκεκριμένα, οι ομάδες οργανώνονται σε συνεργασία με την Ευαγγελία Κουτσογιωργοπούλου, Κοινωνική Λειτουργό της 4ης ΤΟΜΥ Κατερίνης, ενώ λειτουργούν σε εβδομαδιαία συχνότητα. Απευθύνονται προληπτικά στα μέλη που δεν αντιμετωπίζουν ή έχουν ήπια γνωστικά προβλήματα. Πρόκειται για μη φαρμακευτικές ομαδικές παρεμβάσεις, με στόχο την ενίσχυση των νοητικών λειτουργιών, της αυτονομίας, τη βελτίωση της λειτουργικότητας, την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης.  
Τα προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ευχάριστα και διασκεδαστικά μέσα από ασκήσεις και νοητικά παιχνίδια για τη μνήμη, την προσοχή, το λόγο, τη σκέψη, τις εκτελεστικές λειτουργίες.
Η διατροφή ως ασπίδα κατά της άνοιας ήταν το θέμα της 2ης συνάντησης και συμμετείχε ως ομιλήτρια η επισκέπτρια υγείας, Μαρία Οικονόμου.  
«Στόχος μας είναι οι ηλικιωμένοι μας, όχι απλά να παραμένουν στο φυσικό και κοινωνικό τους περιβάλλον, αλλά να παραμένουν σε αυτό χαρούμενοι και μέλη μιας κοινωνίας όπου αντιμετωπίζονται με ανθρωπιά και σεβασμό» σημειώνει σε δήλωσή του, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Σάββας Καρυπίδης.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.