Free cookie consent management tool by TermsFeed Δήμος Κατερίνης – ΚΑΠΗ: ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ-ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΙ – Ενημερωτική ομιλία με θέμαː “Nέες μορφές εξαπάτησης” – Τρίτη 06-02-2024 – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
31-01-2024

             
Δήμος Κατερίνης – ΚΑΠΗ: ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ-ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΙ
– Ενημερωτική ομιλία με θέμαː “Nέες μορφές εξαπάτησης”
– Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας
Ενημερωτική ομιλία με θέμαː “Nέες μορφές εξαπάτησης”, διοργανώνει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας/Τμήμα ΚΑΠΗ, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας, την Τρίτη 06-02-2024, στις 11.00 π.μ. στο Β’ ΚΑΠΗ,  στο πάρκο Κατερίνης.
«Καθώς πληθαίνουν συνεχώς τα περιστατικά όπου επιτήδειοι εξαπατούν πολίτες, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας. και με γνώμονα την υπεύθυνη και ορθή ενημέρωση – προστασία των μελών των ΚΑΠΗ και όλων των δημοτών μας, απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθήσει την εκδήλωσή μας» τονίζει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Σάββας Καρυπίδης.
Όπως επισημαίνουν τα στελέχη των ΚΑΠΗ, που έχουν την ευθύνη πραγματοποίησης της εκδήλωσης: «[…] Πρόκειται για είδη εγκληματικής δραστηριότητας που αποσκοπούν στην εξαπάτηση των ανθρώπων για την απόσπαση χρημάτων ή προσωπικών πληροφοριών, συχνά αποκτώντας πρόσβαση στα χρήματα και τους τραπεζικούς λογαριασμούς δημοτών.  
 Ενώ οποιοσδήποτε μπορεί να πέσει θύμα τους, οι απατεώνες συχνά στοχεύουν σε ηλικιωμένους. Αυτό συμβαίνει επειδή πιστεύουν ότι οι ηλικιωμένοι μπορεί να είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, να εκφοβίζονται ευκολότερα και να μπερδεύονται ευκολότερα σε συζητήσεις σχετικά με κανόνες και διαδικασίες».

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.