Free cookie consent management tool by TermsFeed Δήμος Κατερίνης: Καθημερινές παρεμβάσεις στις Κοινότητες – Χρήστος Μπογιατζής: Στόχος μας, η υποστήριξη της καθημερινότητας των δημοτών – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
05-04-2024
Δήμος Κατερίνης: Καθημερινές παρεμβάσεις στις Κοινότητες
– Χρήστος Μπογιατζής: Στόχος μας, η υποστήριξη της καθημερινότητας των δημοτών
«Με στόχο την υποστήριξη της καθημερινότητας, τη βελτίωση των υποδομών και την αντιμετώπιση υφιστάμενων προβλημάτων, ο Δήμαρχος Κατερίνης Ι.Ντούμος και η Διοίκηση του Δήμου μας αφουγκράζονται τις ανάγκες κάθε Κοινότητας και, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, σε συνεργασία με τους προέδρους και τα Τοπικά Συμβούλια, προχωράμε στην υλοποίηση των απαιτούμενων εργασιών», αναφέρει σε δήλωσή του, ο αντιδήμαρχος Κοινοτήτων, Χρήστος Μπογιατζής.
Συγκεκριμένα, καθημερινά σε όλη τη διάρκεια του Μαρτίου, συνεχίστηκε μια σειρά μικρών και μεγαλύτερων παρεμβάσεων στις κοινότητες. Διαμορφώσεις αγροτικών δρόμων και παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο, συντελούν στην αλλαγή της εικόνας των Κοινοτήτων, ενώ υπάρχει συνδρομή σε εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου (π.χ. Πρασίνου) και υλοποιούνται εργασίες άρδευσης κ.ά. που διευκολύνουν την καθημερινότητα των δημοτών.
Έμφαση το χρονικό αυτό διάστημα δόθηκε (σε συνεργασία με το τμήμα πολιτικής προστασίας και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου), στην αντιμετώπιση των έντονων βροχοπτώσεων του διημέρου 04 & 05 Μαρτίου. «Με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, τα μηχανήματα, το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό που διαθέτει η αντιδημαρχία μας, οφείλω να υπογραμμίσω την αποτελεσματικότητα των συνεργατών και εργαζομένων  και αισθάνομαι την ανάγκη να τους ευχαριστήσω, έναν προς έναν ξεχωριστά», τονίζει ο κος Μπογιατζής.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, πέρα από τις εργασίες που περιγράφονται συνοπτικά στη συνέχεια, η αντιδημαρχία συνέδραμε με μηχάνημα έργου και σε επιχείρηση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, στη Ν. Έφεσο.
Επιπλέον, στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 31 Μαρτίου στα Πιέρια Όρη, η Αντιδημαρχία Κοινοτήτων διέθεσε εξοπλισμό και προσωπικό,  ενώ συνεργάστηκε με τη Διεύθυνση Δασών Πιερίας και όλες τις υπηρεσίες, αρχές και εθελοντές.
Τέλος, σε συνεργασία με τη Δημοτική Εταιρία ‘‘Πόλις Α.Ε. (πρώην Δημοτικά Πάρκινγκ)’’, προχώρησε στη διαμόρφωση χώρων στάθμευσης, στην Παραλία και στην Ολυμπιακή Ακτή.
Ειδικότερα, παρεμβάσεις υλοποιήθηκαν ως εξής:
– Αγροτική Οδοποιία:
– Σεβαστή, Αρωνάς, Γανόχωρα, Άνω Άγιος Ιωάννης, Κάτω Άγιος Ιωάννης (και δρόμος προς «Λεμονανθό»), Σβορώνος, Φωτεινά, Μηλιά, Καταλώνια & (Καταλώνια προς Μελιάδι), Νέο Κεραμίδι, Π. Κεραμίδι, τοποθεσία «Νησέλι», Έλαφος, Καλλιθέα, Καρυές, Άγιος Δημήτριος, Μοσχοχώρι και Εξοχή – Τόξο (αποκατάσταση αγροτικών οδών προς κτηνοτροφικές μονάδες), Κατερίνη – θέση «Βουλίκια».
– Καθαρισμός καναλιών στη Γανόχωρα (Άγιος Γεώργιος), στη Ν. Τραπεζούντα, στη Χράνη, καθώς και στο παραλιακό μέτωπο.
– Καθαρισμός από φερτά υλικά: Σβορώνος (μαντρί Ζόβλικα), Άνω Άγιος Ιωάννης, Λόφος, Π.Κεραμίδι, Εξοχή, Νεικαισάρεια, Άγιος Δημήτριος.
– Αποκατάσταση τοιχίου στο Μοσχοχώρι, καθώς και στο γήπεδο του Σβορώνου.
– Καθαρισμός κρασπέδων και αποκατάσταση δρόμου (περιοχή 3ου Γυμνασίου), αποκατάσταση πεζοδρομίου (με επίστρωση χαλικιού) στο 8ο Δημοτικό Σχολείο, συνδρομή στην αποκατάσταση (με κροκάλα) της γέφυρας στο Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας, καθαρισμός αύλειου χώρου Πυροσβεστικής υπηρεσίας από λάσπη κ.ά.

– Συνδρομή στην Τεχνική υπηρεσία για την εγκατάσταση υποδομών για ηλεκτρικά ποδήλατα (περιοχή ΚΤΕΛ, Πνευματικό Κέντρο κ.α.).
– Καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων από μπάζα & διάφορα υλικά στις κοινότητες: Αρωνά, Εξοχής, Σεβαστής, Τριλόφου Ελατοχωρίου, Π.Κεραμιδίου και Λόφου.  
– Αποκατάσταση βλαβών άρδευσης στις κοινότητες: Μοσχοποτάμου,  Καταλωνίων, Ελάφου, Ρητίνης, Ν.Τραπεζούντας κ.ά.
Σε όλη τη διάρκεια του μήνα, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πρασίνου, οι υπηρεσίες της αντιδημαρχίας Κοινοτήτων συνέδραμαν στον καθαρισμό και στην απομάκρυνση κλαδιών από κοινόχρηστους χώρους, στη διαμόρφωση του αύλειου χώρου στην οδό Τερζοπούλου (στο ύψος του Μουσικού Σχολείου) κ.ά.  

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.