Free cookie consent management tool by TermsFeed Δήμος Κατερίνης: Ενημερωτική εκδήλωση για το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο παραλιακών περιοχών της Πιερίας – OlymposPress.gr

Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
20-03-2024

Δήμος Κατερίνης: Ενημερωτική εκδήλωση για το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο παραλιακών περιοχών της Πιερίας
– Παναγιώτης Ιορδανίδης: Σκοπός η  επίτευξη του βέλτιστου δυνατού πολεοδομικού σχεδιασμού για την περιοχή μας
Ενημερωτική εκδήλωση για το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο παραλιακών περιοχών της Πιερίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Κατερίνης, από τον Δήμο Κατερίνης/Αντιδημαρχία Δόμησης, σε συνεργασία με το ανάδοχο σχήμα οικονομικών φορέων στους οποίους έχει ανατεθεί η εκπόνηση της μελέτης με τίτλο «Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) παραλιακών περιοχών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας: Δήμος Δίου – Ολύμπου (ΔΕ Δίου, Λιτοχώρου, Ανατολικού Ολύμπου) – Δήμος Κατερίνης (ΔΕ Παραλίας, Κορινού, Κατερίνης) – Δήμος Πύδνας – Κολινδρού (ΔΕ Αιγινίου, Πύδνας, Μεθώνης).
Την ενημερωτική εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των διοικήσεων των Δήμων της Πιερίας, εμπλεκομένων υπηρεσιών, φορέων και συλλόγων του τόπου συντόνισαν, ο Αντιδήμαρχος Δόμησης Δ. Κατερίνης,  Παναγιώτης Ιορδανίδης και ο Διευθυντής της υπηρεσίας, Σταύρος Κοκολάκης.
«Καθοριστικό εργαλείο για τους Δήμους της Πιερίας, που μπορεί να αναδείξει τις αναπτυξιακές  δυνατότητες του τόπου μας» χαρακτήρισε το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, ο κος Ιορδανίδης, ο οποίος εξέφρασε ευχαριστίες προς τους συμμετέχοντες για την ανταπόκρισή τους, καθώς όπως είπε: «Σκοπός είναι η επίτευξη του βέλτιστου δυνατού πολεοδομικού σχεδιασμού για την περιοχή μας. Βούληση του Δημάρχου Κατερίνης Ι.Ντούμου είναι όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον τόπο να τίθενται σε διαβούλευση και να συναποφασίζονται με δημότες και φορείς».  
Όπως διευκρινίστηκε στη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης, με το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο επιδιώκεται ένα σύνολο πολεοδομικών ρυθμίσεων, όπως π.χ.: η θέσπιση των χρήσεων γης, των όρων και περιορισμών δόμησης, ο καθορισμός περιοχών προστασίας, ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, ειδικών αστικών κινήτρων, Ζωνών Υποδοχής Συντελεστών Δόμησης, η καταγραφή του υπάρχοντος οδικού δικτύου για τη δυνατότητα αναγνώρισης των οδών αυτών, η οριοθέτηση ρεμάτων, καθώς και μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την υποστήριξη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, τη διαχείριση των συνεπειών φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών κ.ά.
Επιπλέον, τονίστηκε ότι το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, στο οποίο προβλέπεται η διασύνδεση και των τριών δήμων θα είναι άμεσα εφαρμοστέο, ενώ τα όρια των περιοχών θα αποτυπώνονται σε χάρτες με συντεταγμένες. Παράλληλα, έγινε αναφορά στο διάγραμμα ροής και στην εκπόνηση και διαδικασία έγκρισης της μελέτης του. Όπως τονίστηκε εκτιμάται ότι έως το Πάσχα θα κατατεθούν οι προτάσεις των φορέων, ενώ τον Ιούλιο θα παραδοθεί η μελέτη και θα υπογραφεί το προεδρικό διάταγμα.
Στο πλαίσιο εκπόνησης της ως άνω μελέτης, σε πρώτη φάση έχει ξεκινήσει από το ανάδοχο σχήμα – μεταξύ άλλων – η αποστολή εγγράφων με τα οποία ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου κ.α. φορέων του τόπου,  τα απαραίτητα στοιχεία για να μπορέσει να γίνει η καταγραφή.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.