Free cookie consent management tool by TermsFeed Δήμος Κατερίνης: Ενημέρωση – Πρόληψη των μελών των ΚΑΠΗ για νέες μορφές εξαπάτησης ατόμων τρίτης ηλικίας – OlymposPress.gr

Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
06-02-204

Δήμος Κατερίνης: Ενημέρωση – Πρόληψη των μελών των ΚΑΠΗ για νέες μορφές εξαπάτησης ατόμων τρίτης ηλικίας

Με σκοπό την ενημέρωση – πρόληψη των μελών των ΚΑΠΗ, για περιστατικά που αφορούν νέες μορφές εξαπάτησης ατόμων τρίτης ηλικίας, εκδήλωση πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας/Τμήμα ΚΑΠΗ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας.
 
Συγκεκριμένα, η ενημερωτική εκδήλωση έγινε στο Β’ ΚΑΠΗ, στο πάρκο Κατερίνης, με ομιλητές τους: Χρήστο Μπούτα,  Αστυνόμο Β' –  Προϊστάμενο τμήματος ασφαλείας Κατερίνης,  Θεόδωρο Τζάγκα, Αστυνόμο Β' τμήματος ασφαλείας Κατερίνης.

Στη διάρκεια της ομιλίας, διανεμήθηκε έντυπο υλικό, ενώ αναλύθηκαν περιστατικά, τα οποία  απασχόλησαν την αστυνομία. Επίσης, αναφέρθηκαν τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι δράστες, προκειμένου να πείσουν τα ανυποψίαστα θύματά τους, και δόθηκαν συμβουλές προς τα μέλη και φίλους των ΚΑΠΗ, τι πρέπει να προσέχουν και πώς να ενεργούν σε ανάλογες περιπτώσεις. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση, ενώ τα μέλη των ΚΑΠΗ αφηγήθηκαν παρόμοια συμβάντα από τον οικογενειακό και φιλικό τους περίγυρο.

Στη ροή της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Σάββας Καρυπίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τους υπαστυνόμους, για τις πολύτιμες συμβουλές τους, τα στελέχη των ΚΑΠΗ για τον συντονισμό της εκδήλωσης καθώς και τα μέλη για τη μεγάλη ανταπόκριση. «Μέσω της ενημερωτικής εκδήλωσης θελήσαμε να ευαισθητοποιήσουμε – ενημερώσουμε τους ηλικιωμένους συνδημότες μας και να επιστήσουμε την ιδιαίτερη  προσοχή τους, στις χρήσιμες συμβουλές της Ελληνικής Αστυνομίας. Αναμφισβήτητα, η επαρκής και ορθή ενημέρωση είναι η καλύτερη πρόληψη, για την αποφυγή του φαινομένου εξαπάτησης ατόμων τρίτης ηλικίας από επιτήδειους».

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, η οποία συνεχάρη για την πρωτοβουλία τον αντιδήμαρχο και τα στελέχη της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, καθώς και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας. Στην εκδήλωση, παρέστη και η πρόεδρος της Δ.Κ. Κατερίνης, Ελευθερία Κορίτσα κ.α.

Έμπρακτη στήριξη της τρίτης ηλικίας

Να σημειωθεί, ότι, στη διάρκεια προετοιμασίας της ενημερωτικής εκδήλωσης, ο κος Καρυπίδης είχε επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις των ΚΑΠΗ και του ΚΗΦΗ του Δήμου και συνεργάστηκε με τα στελέχη και τους εργαζόμενους. Παράλληλα, συνομίλησε με τα μέλη και ενημερώθηκε για τα ενδιαφέροντά τους, απάντησε σε ερωτήσεις και άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις τους.

Τέλος, τόνισε την πρόθεση του Δημάρχου Ι. Ντούμου και της νέας διοίκησης, μέσα από το θεσμό των Κ.Α.Π.Η., ο οποίος προωθεί την κοινωνική δράση, να στηρίξει έμπρακτα την τρίτη ηλικία. 

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.