Free cookie consent management tool by TermsFeed Δήμος Κατερίνης: Εκδήλωση Μνήμης & Τιμής θυμάτων κατοχής στο Ελατοχώρι – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
27-01-2024

Δήμος Κατερίνης: Εκδήλωση Μνήμης & Τιμής θυμάτων κατοχής στο Ελατοχώρι
 
Εκδήλωση μνήμης των εκτελεσθέντων Ελατοχωριτών από τους Γερμανούς στις 27 Ιανουαρίου 1944, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στο Ελατοχώρι, ο Δήμος Κατερίνης και η Τοπική Κοινότητα Ελατοχωρίου. Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν Ιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ελατοχωρίου, επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεώργιο και ομιλία για το χρονικό της ημέρας από την εκπαιδευτικό, Φρειδερίκη Βάσσου.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Κατερίνης, Ιωάννη Ντούμο, καθώς και από εκπροσώπους των τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων. «Τιμούμε τη θυσία για υψηλά ιδανικά, στο βωμό της πατρίδας και της ελευθερίας των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς, συμπατριωτών μας Ελατοχωριτών. Ο ηρωισμός τους αποτελεί φωτεινό φάρο που εμπνέει και ενδυναμώνει τις νεότερες γενιές» υπογράμμισε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος.
Στην εκδήλωση, παρέστησαν επίσης οι: Υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, οι Βουλευτές Πιερίας:  Ξενοφών (Φώντας) Μπαραλιάκος, Σπυρίδων Κουλκουδίνας, Κομνηνός Δελβερούδης, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί, δημοτικοί, τοπικοί σύμβουλοι κ.α. εκπρόσωποι αρχών, κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής.
Στον επίλογο,  δεξίωση παρέθεσε ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ελατοχωρίου, Βασίλης Γκουτζιούλης.
 

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.