Free cookie consent management tool by TermsFeed Δήμος Κατερίνης: Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα αυτισμού από την Αντιδημαρχία Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
03-04-2024

Δήμος Κατερίνης: Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα αυτισμού από την Αντιδημαρχία Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης

Η παγκόσμια ημέρα Αυτισμού, τιμήθηκε από την Αντιδημαρχία Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης, χθες 2 Απριλίου, με δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας, το πρωί της Τρίτης, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, δράση ενημέρωσης των συνδημοτών για τον αυτισμό και τις εκφάνσεις του, προάγοντας το μήνυμα της ισότιμης συμμετοχής των ατόμων με αυτισμό στην κοινωνική ζωή του τόπου, διανέμοντας έντυπο υλικό και πολύχρωμα μπαλόνια.
Το απόγευμα της ίδια μέρας, το προσωπικό των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες του Δήμου Κατερίνης, στην πλατεία Ελευθερίας, μαζί με τους ωφελούμενους των Κέντρων ομόρφυναν τον πεζόδρομο με τα χαμόγελά τους, διανέμοντας έντυπο υλικό για τις δράσεις των Κέντρων και χειροποίητα μπισκότα για μικρούς και μεγάλους.
Ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης, Μιχάλης Γεωργιάδης στη δήλωσή του ανέφερε: «Ο Δήμος Κατερίνης, μέσω της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης, θεωρεί χρέος του να θυμίζει σε όλους τους συμπολίτες μας, ότι η αναπηρία πρέπει να είναι ορατή. Ό τι μας αφορά όλους. Ο αυτισμός, όπως και όλες οι μορφές αναπηρίας, πρέπει να διαχειρίζονται διαφορετικά και μοναδικά με κοινό γνώμονα πάντα, την εξυπηρέτηση των ευάλωτων συμπολιτών μας. Θα ήθελα να μεταφέρω σε όλους το χαιρετισμό του Δημάρχου μας Γιάννη Ντούμου και να ευχαριστήσω το προσωπικό των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες του Δήμου Κατερίνης για το σπουδαίο έργο που επιτελούν καθημερινά. Επίσης, τους γονείς των ωφελουμένων μας που μας εμπιστεύονται. Επιπλέον, ένα μεγάλο μπράβο στον Σύλλογο Ατόμων με Αυτισμό ν. Πιερίας, που απαρτίζεται από γονείς παιδιών με αυτισμό και που με τις δράσεις του κάνουν ορατό τον αυτισμό και είναι χρέος μας να τον αγκαλιάσουμε όλοι. Οι δράσεις μας δεν μένουν σε μια παγκόσμια ημέρα. Οι δράσεις μας θα είναι συνεχείς με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής μας κοινωνίας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους».

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.