Free cookie consent management tool by TermsFeed ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – OlymposPress.gr
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 
Όταν η γυναίκα συμμετέχει η Πολιτική αλλάζει.
Πάντα προς το καλύτερο θα έλεγα.
 
Με μεγάλο ενδιαφέρον  παρακολούθησα τις  πρόσφατες  Αυτοδιοικητικές εκλογές  πρώτου και δεύτερου βαθμού, από όπου προέκυψαν τα νέα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια .
Ένας πολύ σημαντικός αριθμός νέων και έμπειρων πολιτικά γυναικών συμμετείχε  με δυναμισμό  και ουσιαστικά επιχειρήματα για να   προσφέρει τη γνώση ,την εμπειρία πολλές φορές, καθώς και την διαφορετική άποψη στα προβλήματα των Δήμων της Πιερίας  και της Περιφερειακής μας Ενότητας.
Δούλεψαν σκληρά ,επικοινώνησαν τις θέσεις του κάθε συνδυασμού, πρότειναν λύσεις για τα κακώς κείμενα και φάνηκε να πείθουν  ότι μπορούν να προσφέρουν και να τους εμπιστευτούν οι πολίτες .
Όμως τα αποτελέσματα των εκλογών κατέδειξαν ειδικά στο νομό μας, την Πιερία,  ότι τα πατριαρχικά πρότυπα καλά κρατούν.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης μόνο μία Δημοτική Σύμβουλος σε ένα Συμβούλιο τριάντα πέντε ατόμων.
Τι απογοήτευση πραγματικά, να μη δικαιώνεται με εκλόγιμες θέσεις  όλο αυτό το ανθρώπινο δυναμικό που  προσπαθεί να εκπροσωπήσει   το πενήντα  τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας και  ενώ διέθεσε  χρόνο από την οικογένεια, την εργασία , την ξεκούραση και τόσες άλλες δραστηριότητες.
  Σπουδαίες και δραστήριες επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί, οικονομολόγοι, νομικοί, αγρότισσες    και κάθε είδους  ομάδες  κρίθηκε τελικά ότι δεν μπορούν να προσφέρουν ισάξια με τους άντρες συνυποψήφιους τους. Και   το αποτέλεσμα τελικά  είναι να στερείται η διοίκηση  και η κοινωνία,  από ικανά άτομα που απέδειξαν πολλές φορές ότι όχι απλά μπορούν να τα καταφέρουν αλλά να καταρρίψουν τα στερεότυπα μιας κοινωνίας που αρνείται να δει την πραγματικότητα και το μέλλον.
Όταν μεμονωμένα σκεφτούμε τις μητέρες μας ,τις αδερφές μας τις κόρες μας πόσο αποτελεσματικές είναι αντιλαμβανόμαστε το λάθος της πολιτικής επιλογής .Δεν αντιλαμβανόμαστε  όμως τη μεγάλη ζημιά και αδικία που προκαλούμε με τις πολιτικές επιλογές μας, γιατί κινδυνεύουμε   όλες αυτές οι αξιόμαχες γυναίκες να μη ξανατολμήσουν. Να θεωρήσουν ότι είναι μια χαμένη μάχη και η κοινωνία να χάνει από την δική τους συμμετοχή.
Είναι γνωστό από μελέτες ότι όταν σε ένα Δ.Σ. μιας Ανωνύμου Εταιρίας συμμετέχει μία γυναίκα αυξάνει το Ακαθάριστο Προϊόν κατά 7%. Αντιλαμβανόμαστε και σε οικονομικούς όρους την αξία της συμμετοχής μιας γυναίκας και σε μια εποχή μάλιστα που δυστυχώς η οικονομία έχει περάσει μπροστά από την Πολιτική .
Επειδή το βάρος μιας τέτοιας ανδροκρατούμενης διοίκησης είναι μεγάλο ,άνδρες της πολιτικής έχετε ένα τεράστιο φορτίο για την επόμενη μέρα  της διοίκησης  του τόπου μας. Χωρίς την δική μας γνώση και εμπειρία είναι πολύ  πιο δύσκολο  να  τα καταφέρετε. Σε κάθε περίπτωση  θα κριθείτε εκ του αποτελέσματος!!!
Καλή σας επιτυχία!!
   

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.