Free cookie consent management tool by TermsFeed “ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝOΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ” ΟΙ 53 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ – ΠΕΖΟΜΟΡΦΟΥ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΠΕΚ – OlymposPress.gr
Με ισχυρή συμμετοχή ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο 5ος Διαγωνισμός ποίησης - πεζόμορφου ποιητικού στοχασμού μεταξύ νέων (ηλικίας 17-39 χρόνων) με θέμα «Ανθολογία Ποίησης Νέων ΣΠΕΚ για τον Μανόλη Αναγνωστάκη», που πραγματοποιήθηκε από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου | ΣΠΕΚ σε συνεργασία με τις εκδόσεις Αρχύτας, ο οποίος άρχισε στις 21/3/2022, Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, και έληξε στις 14/4/2022. Ως Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, λάβαμε περί των 120 έργων από νέες και νέους (17-39 χρόνων) Ελλαδίτες, Κύπριους και Απόδημους. Ειδική Επιτροπή, βάσει κριτηρίων που διέπουν τις αρχές της λογοτεχνίας, της ποίησης και της γλώσσας, αλλά και σύμφωνα με πρόσθετα κοινωνικά και πολιτισμικά κριτήρια, μελέτησε τις συμμετοχές που κατατέθηκαν και επέλεξε τις 53 που ξεχώρισαν. Τα έργα που διακρίθηκαν, επιλέχθηκαν να ενταχθούν σε ειδική έντυπη ανθολογία «Για τον Μανόλη Αναγνωστάκη», η οποία θα κυκλοφορήσει μετά τις 20 Σεπτεμβρίου 2022 από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου σε συνεργασία με τις εκδόσεις Αρχύτας.



Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, κα Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά και ο Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, Δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης - Αντιπρόεδρος του ΣΠΕΚ, εκ μέρους της Επιτροπής Αξιολόγησης, συγχαίρουν του διακριθέντες για το έργο τους, ευχαριστούν όλους τους συμμετέχοντες, επαινώντας τους για την προσπάθεια τους, και παράλληλα εκφράζουν ειδικές ευχαριστίες σε όλους όσοι στήριξαν το θεσμό του συγκεκριμένου διαγωνισμού και συνέβαλαν στην υλοποίηση και στην ευρύτερη επικοινωνία του.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.