Αύριο Τετάρτη η πρώτη θεματική ενότητα
   ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ «50 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ»
  Ο χρόνος κυλά αμείλικτος. Και όμως πέρασαν πέντε δεκαετίας από το δειλό ξεκίνημα του Φεστιβάλ Ολύμπου. Το 2021 αποτελεί ορόσημο σε αυτή την πορεία. Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου με αφορμή τα «50 Χρόνια Φεστιβάλ Ολύμπου» θέλει να γυρίσει τη μνήμη μας πίσω. Να μας υπενθυμίσει την απαρχή, τα πρώτα βήματα του καταξιωμένου θεσμού, τους πρωτοδημιουργούς και τους οραματιστές, τα πρόσωπα της προσφοράς, τα δρώμενα στο μισό αιώνα  διαδρομής.  Όλα όσα αποτυπώθηκαν μέχρι τη φετινή σημαδιακή χρονιά.
  Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου δράττοντας την επετειακή ευκαιρία του «Χρυσού Ιωβηλαίου», εκθέτει παράλληλα από την έναρξη των φετινών παραστάσεων του 50ου Φεστιβάλ Ολύμπου, έκθεση φωτογραφίας, αντικειμένων καθώς και στολών και φορεσιών από τις εκδηλώσεις, κινηματογραφικές εικόνες και ηχητικά ντοκουμέντα από τους κορυφαίους δημιουργούς που εκφράστηκαν στο αρχαίο θέατρο Δίου και στους λοιπούς ιστορικούς και αρχαιολογικούς τόπους φιλοξενίας των εκδηλώσεων.
  Χώρος αυτής της καθόλα αξιόλογης έκθεσης μνήμης και ιστορίας, το Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» (πρώην αρχοντικό Τσαλόπουλου) του Δήμου Κατερίνης. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την τελευταία ημέρα του φετινού Σεπτεμβρίου, του μήνα όπου στον αύλειο χώρο του Κέντρου Τεχνών «Εννέα Μούσες», ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου , μέσω δύο θεματικών ενοτήτων θα μας υπενθυμίσει πολλά και ενδιαφέροντα… Λες και ήταν χθες.
  Στον προαναφερόμενο πολιτιστικό πνεύμονα  της Κατερίνης, καλούμαστε όλοι συμπορευτές,  τα  βραδινά της 15ης και 22ης Σεπτεμβρίου 2021, στις 8:00 μ.μ, για μια περιπλάνηση αναμνήσεων μέσα από αναφορές, εκφραστικό λόγο, με θύμησες του παρελθόντος.
  Παρέα με μουσική και προσφορά εύγεστων οίνων της περιοχής, θα ζωντανέψει στη μνήμη μας το άρμα που κουβαλά τα δημιουργήματα του πνεύματος και της τέχνης, γνωστοποιώντας παράλληλα στους νεώτερους το τι πρόσφερε στην τοπική κοινωνία, το Φεστιβάλ Ολύμπου.
Η ΠΡΩΤΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ – ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021
  Το βράδυ στις 8, θα μας υποδεχθούν και θα μας ξεναγήσουν στην έκθεση «50 Χρόνια Φεστιβάλ Ολύμπου», το διοικητικό μέλος-υπεύθυνη δημοσίων και διεθνών σχέσεων του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Χάιδω Παπαχατζή και ο εκπαιδευτικός και ιστορικός τέχνης, Νίκος Γραίκος, ο οποίος επιπρόσθετα θα μιλήσει για πρόσωπα και γεγονότα που σημάδεψαν το Φεστιβάλ.
  Θα συνεχίσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γιώργος Χανδόλιας, ο οποίος θα μας ταξιδέψει σε αξέχαστες θεατρικές και μουσικές βραδιές, ενώ το ιστορικό στέλεχος, Μπάμπης Ζαπουνίδης, θα παρουσιάσει στιγμές που καταξίωσαν την πορεία του πολιτισμικού θεσμού.
  Η βραδιά που υλοποιείται με τη συνεργασία της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, θα συνοδεύεται με μουσική επένδυση από τη μουσικό και πιανίστρια, Φανή Παπαντωνίου. Η προσφορά οίνου από τους Οινοποιούς της Πιερίας θα ευφράνει εύγευστα το κοινό που θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση.
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ – ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021
  Και αυτό το βραδινό, στις 8 μ.μ, θα μας περιμένουν για νέα ξενάγηση η Χάιδω και ο Νίκος. Αμέσως μετά με θέμα «Το Φεστιβάλ Ολύμπου στην Πιερία, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο», θα μιλήσουν η Βαγγελιώ Λάμπρου, π. πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος. Ο αν. καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης Α.Π.Θ. Απόστολος Παπαγιαννάκης, θα αναπτύξει το θέμα: «Προοπτικές και προκλήσεις για τον βιωματικό τουρισμό και τη δικτύωση πολιτιστικών γεγονότων»
  Και βέβαια δε νοείται ένα τέτοιο απόβραδο χωρίς μουσική και προσφορά οίνου από τους Οινοποιούς της Πιερίας. Θα αποδώσουν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, η Έλενα Γκατζά και η Όλγα Ζορμπά, σε διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Πατρή και με τη συμμετοχή αντιπροσωπευτικού σχήματος από μέλη της Ορχήστρας Νέων Δίου.
Η ΕΚΘΕΣΗ
  Η επετειακή έκθεση «50 Χρόνια Φεστιβάλ Ολύμπου» που φιλοξενείται στο Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» στην Κατερίνη, επί της οδού 25 Μαρτίου, αριθμός 25, θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, ως εξής:
  Από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες, πρωί 10:00 έως 13:00 και απόγευμα 18:00 έως 21:00
  Το Σάββατο μόνο πρωί, τις ώρες 10:00 έως 13:00
  Η επίσκεψη στην έκθεση και η παρουσία του κοινού στις θεματικές εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης