Παρά τις συνεχείς ενημερώσεις – ανακοινώσεις προς τους ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ του Λιτοχώρου για την προμήθεια ατομικών κάδων, ορισμένοι όχι μόνο δεν έχουν προμηθευτεί ατομικούς κάδους αλλά συνεχίζουν να αποθέτουν τα απορρίμματα σε σακούλες εκτός αυτών στους δρόμους δημιουργώντας εστίες μόλυνσης και αποτρόπαιο θέαμα.
Επίσης, παρατηρείται το φαινόμενο να αποτίθενται απορρίμματα εκτός των δημοτικών κάδων όταν αυτοί είναι πλήρεις ή έχουν υπερχειλίσει.
Εφ’ εξής, ΔΕΝ θα γίνεται η περισυλλογή των απορριμμάτων που βρίσκονται σε σακούλες εκτός κάδου από τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμουκαι θα επιβάλλεται πρόστιμο, σύμφωνα με το άρθρο 8 του κανονισμού καθαριότητας του Δήμου Δίου – Ολύμπου (Δ.Σ 128/2011) και μήνυση για ρύπανση του περιβάλλοντος.
Για να μη βρεθούν προ εκπλήξεων όσοι δεν συμμορφωθούν στον κανονισμό, τα απορρίμματα εκτός κάδων από Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 δεν θα συλλεχθούν και καλούνται οι συνδημότες του Λιτοχώρου σε συμπαράσταση για την εφαρμογή του.
Υπενθυμίζουμε ότι τα απορρίμματα μπορούν να αποτίθενται και στους ειδικά διαμορφωμένους από τον Δήμο χώρους απόθεσης, που βρίσκονται απέναντι από το Στρατόπεδο και το Πυροσβεστικό Σταθμό.
Λιτόχωρο, 20 Απριλίου 2017.-
Το γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης