Free cookie consent management tool by TermsFeed Αναχώρησε η ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
23-03-2022

Δήμος Κατερίνης: Αναχώρησε η ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία

Αναχώρησε χθες το απόγευμα, φορτηγό όχημα από τον Δήμο Κατερίνης μεταφέροντας σε πρώτη φάση πέντε από τους δέκα συνολικά τόνους – ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκεντρώθηκαν, με τελικό προορισμό την Ουκρανία.
Πρόκειται για τρόφιμα, υγειονομικό – φαρμακευτικό υλικό και είδη ένδυσης, που συγκεντρώθηκαν με την συνεργασία του Δήμου Κατερίνης και των Γιατρών του κόσμου (που ανέλαβαν την μεταφορά της βοήθειας), καθώς και με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Επιπλέον, με την συνδρομή υπαλλήλων και εθελοντών του Δήμου Κατερίνης, ενώ την συγκέντρωση στην αποθήκη του Δήμου Κατερίνης και κυρίως την καταγραφή τους, είχε αναλάβει εθελοντικά ομάδα φοιτητών του τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΔΙ.ΠΑ.Ε, που εδρεύει στην Κατερίνη.
Την ευθύνη και την εποπτεία της διαδικασίας είχε ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης, Νικόλαος Κατανάς, ο οποίος εκ μέρους του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, ευχαρίστησε όλους τους δημότες για την έμπρακτη στήριξη της πρωτοβουλίας, καθώς και όλους όσοι συνέδραμαν στη συγκέντρωση της βοήθειας για τον άμαχο πληθυσμό της Ουκρανίας.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η βοήθεια θα μεταφερθεί αρχικά στο Σιρέτ (σύνορα Ρουμανίας – Ουκρανίας) και από εκεί  θα παραληφθεί από τις ουκρανικές αρχές για τη διανομή της εντός της χώρας. Οι υπόλοιποι 5 τόνοι της βοήθειας, θα μεταφερθούν με τη δεύτερη αποστολή που προγραμμάτισε ο Δήμος Κατερίνης για τις επόμενες ημέρες.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.