«Έφυγε» χτες από τη ζωή ο σύντροφός μας  Γιάννης Κορίτας (Κουρίτας).
Ο σ. Γιάννης τίμησε το Κόμμα για 42 ολόκληρα χρόνια, με τη μεγάλη του προσφορά, τη συνέπεια και το αγωνιστικό του ήθος. Κομμουνιστής με απαράμιλλη υπευθυνότητα, ασκούσε τα κομματικά του καθήκοντα μέσα από τη συλλογική δράση, με κομμουνιστικά πάντα χαρακτηριστικά.
Γεννήθηκε το 1947 στο Λιτόχωρο Πιερίας. Από μικρός μπήκε στη βιοπάλη δουλεύοντας ως οικοδόμος. Εντάχθηκε στην οργανωμένη πάλη σε νεαρή ηλικία. Συμμετείχε ενεργά στα κοινά του τόπου, στο Σωματείο Οικοδόμων Λιτοχώρου, στο Μορφωτικό Σύλλογο. Το 1982 του απονεμήθηκε το «πρώτο βραβείο διάδοσης Ριζοσπάστη»  για την οργάνωση Μακεδονίας-Θράκης. Ο Ριζοσπάστης ήταν ο καθημερινός σύντροφός του, και η διάδοσή του η μόνιμη έννοια του μέχρι να καταστεί ανήμπορος στο κρεβάτι.
Ήταν πρωτοπόρος αγωνιστής για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Ακούραστος, χωρίς να υπολογίζει δυσκολίες, με αγωνιστική σεμνότητα στάθηκε σε όλη του τη ζωή περήφανος κομμουνιστής, με στέρεα πεποίθηση ότι ο κόσμος θα αλλάξει, ο σοσιαλισμός θα νικήσει. Στις δύσκολες στιγμές για το Κόμμα στην κρίση του 1991 στάθηκε ακλόνητος υπερασπιστής του Κόμματος και του επαναστατικού χαρακτήρα του.
Όσοι τον γνώρισαν θα τον θυμούνται και θα τιμούν την μνήμη του για πάντα. Υπόδειγμα οικογενειάρχη, σεμνός αγωνιστής, μπροστάρης στους αγώνες, αταλάντευτος και πιστός κομμουνιστής μέχρι το τέλος. Αγαπούσε τους ανθρώπους και τον αγαπούσαν. Το παράδειγμα του, θα μας εμπνέει και θα μας δίνει δύναμη στους δύσκολους αγώνες που βρίσκονται ακόμη μπροστά μας. Τίμησε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του την ιδιότητα του μέλους και του στελέχους του ΚΚΕ.
Πάντα στη μνήμη μας θα κρατάμε μια θέση για τον σ. Γιάννη με το Ριζοσπάστη στο χέρι.
Η Τομεακή Οργάνωση Πιερίας του ΚΚΕ εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύντροφο Αγγελική και στα παιδιά του Στέλιο, Αποστόλη, Φωτεινή και Διονυσία.
ΤΕ Πιερίας του Κ.Κ.Ε.
ΚΟΒ  Λιτοχώρου  του ΚΚΕ