Μετά από πενήντα πέντε χρόνια
ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
  Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση στις τρυφερές ηλικίες, όταν  προσφέρεις και χαρίζεις ένα παιχνίδι στα παιδιά.  Εδώ και πάνω από πέντε δεκαετίες το παραδοσιακό «παιχνιδάδικο» των αδελφών Ηρακλή και Χρήστου Κουσιόπουλου αποτέλεσε το σημείο αναφοράς για τα παιδιά της Κατερίνης και γενικότερα της Πιερίας. Ευρύτερα γνωστό αρχικά με την επωνυμία «Παιδική Γωνιά» και στη συνέχεια ως  «Σνάϊντερ», το γνωρίσαμε, το επισκεφθήκαμε, το περιηγηθήκαμε μέχρι την τελική επιλογή της αγοράς από την πληθώρα των παιχνιδιών.
  Και όπως τα περισσότερα στη ζωή, αργά ή γρήγορα ολοκληρώνουν τον κύκλο τους, έτσι και η αγαπημένη γωνιά των παιδιών τούτες τις ημέρες … άλλαξε ρώτα. Η «Παιδική Γωνιά» και το μετέπειτα «Σνάϊντερ» έγραψαν τίτλους τέλους. Είτε λόγω συνταξιοδότησης, είτε άλλων επαγγελματικών επιλογών των διαδόχων, η ιστορική διαδρομή μιας πολύχρονης επιχειρηματικής δράσης, γυρίζει σελίδα. Βέβαια η επιχείρηση συνεχίζει με νέα επωνυμία και νέα ιδιοκτησία. Μια ανάπαυλα. Έτσι πλέον σε μια άλλη πορεία το σημείο αναφοράς των  παιδικών πόθων.
  Οι ιδιοκτήτες, Ηρακλής και ο Χρήστος, δύο αγαπημένα αδέλφια κατέθεσαν την ψυχή τους, το είναι τους, για να  εδραιωθεί η επιχειρηματική τους προσπάθεια, να καταξιωθεί στο χρόνο αλλά και να αγαπηθεί και να γίνει αποδεκτή από το καταναλωτικό κοινό. Αναμφίβολα το πέτυχαν. Όμως τα τελευταία χρόνια χωρίς τον αείμνηστο Ηρακλή που απεβίωσε το έτος 2017.
  Το «παιχνιδάδικο» το συνέχισε ο μικρότερος αδελφός, ο Χρήστος, ο οποίος εδώ και λίγες ημέρες σταμάτησε  την επιχειρηματική  του δράση. Έτσι η «Παιδική Γωνιά» και  το «Σνάϊντερ» πέρασαν στα καταστήματα της θύμησης.
  Ένα ακόμα κομμάτι του εμπορικού ιστού της Κατερίνης είναι πλέον μέρος των αναμνήσεων μας.
  Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Χρήστος Κουσιόπουλος, υπογράφοντας την αυλαία της πολύχρονης επαγγελματικής του πορείας, τόνισε: «Έκλεισε ένας κύκλος. Ευχαριστώ την κοινωνία για την πολυετή υποστήριξη.»
 
Ρεπορτάζ: Χρήστος Παπακωνσταντίνου – Περικλής Χατζηγιάννης