Free cookie consent management tool by TermsFeed ΑΙΣΧYΛΟΥ Ο Ρ Ε Σ Τ Ε Ι Α ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ. – OlymposPress.gr


ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ – Σάββατο 23 Ιουλίου 2016 -Ώρα 21.15
ΑΙΣΧYΛΟΥ Ο Ρ Ε Σ Τ Ε Ι Α ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
Σκηνοθεσία ΓιάννηςΧουβαρδάς
Ο ΓιάννηςΧουβαρδάς, με μια εξαιρετικήομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνικών συντελεστών, δημιουργείμια παράσταση για τιςαπαρχέςκαι το μέλλον τηςανθρώπινηςβίας. η Ορέστεια του Αισχύλου θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου στο αρχαίο θέατρο Δίου το Σάββατο 23 Ιουλίου με ώρα έναρξης της παράστασης 21.15
Πρόκειται για την μοναδικήσωζόμενη αρχαία τριλογία. Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες. Ο στυγερόςκαι αιματηρόςκύκλοςτων Ατρειδών στα τρία κορυφαία έργα τηςπαγκόσμιαςδραματουργίας, μέσα απόμια σπουδαία θεατρικήσυνάντηση.
Μια συμπαραγωγήτης«Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Μια σφιχτ
ήομάδα δώδεκα εκλεκτών ηθοποιών μοιράζεται όλουςτουςρόλουςτηςτριλογίαςτου Αισχύλου «Ορέστεια»-συμπεριλαμβανομένου του Χορού– και στα τρία έργα. Με όλεςτιςδυναμικέςτηςατομικής, οικογενειακής, πολιτικήςκαι κοινωνικήςβίας, αφηγούνται τον κύκλο αίματοςμιαςοικογένειαςωςτον ιστορικόκύκλο ενόςέθνουςπου πρέπει να θυσιάσει τα παιδιάτου προκειμένου να ξαναγεννηθεί. Όμωςη αναγέννηση που βασίζεται σε πολιτικοκοινωνικάοράματα χωρίςτην γονιμοποιητικήευλογία τηςοικογενειακήςαγάπηςδεν φέρνει απαραίτητα την λύτρωση.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:Μετάφραση: ΔημήτρηςΔημητριάδης
Διασκε
υή, σκηνοθεσία: ΓιάννηςΧουβαρδάς 
Σκηνικ
ά: Εύα Μανιδάκη
Κοστο
ύμια: Ιωάννα ΤσάμηΜουσική: ΣταύροςΓασπαράτος
Διανομή
Κωνσταντ
ίνοςΜαρκουλάκης(Ορέστης)ΚαρυοφυλλιάΚαραμπέτη(Κλυταιμνήστρα)ΝίκοςΚουρής(Αγαμέμνων, Τροφός)Στεφανία  Γουλιώτη(Ηλέκτρα, Αθηνά)ΝίκοςΨαρράς(Απόλλων, Πυλάδης)
Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.