Free cookie consent management tool by TermsFeed Αικατερίνεια: «110 χρόνια από την Απελευθέρωση της Κατερίνης. Τιμούμε με στεφάνια και παρελάσεις τους ήρωες της πόλης μας» – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – τύπου
14-10-2022

Αικατερίνεια: «110 χρόνια από την Απελευθέρωση της Κατερίνης. Τιμούμε με στεφάνια και παρελάσεις τους ήρωες της πόλης μας»
– Διάρκεια από τις 14 έως τις 18 Οκτωβρίου – Αστική Σχολή

Στην Κατερίνη, που γιορτάζει τα 110 χρόνια (1912 – 1922) από την απελευθέρωσή της από τον Οθωμανικό ζυγό, τιμώντας κάθε χρόνο με παρελάσεις, κατάθεση στεφάνων και άλλες εκδηλώσεις τους πεσόντες, επικεντρώνεται η έκθεση της  Ελένης Σταθακοπούλου, Αρχιτέκτονος Μηχανικού – Εκπαιδευτικού.
Σκοπός της έκθεσης είναι η προβολή της ιστορίας της απελευθέρωσης της Κατερίνης, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή μέσω παλαιών φωτογραφιών που αφορούν στις παρελάσεις και εορτασμούς γενικότερα.
Με αυτόν τον τρόπο δίνεται το στίγμα ευχάριστων αναμνήσεων στους μεγαλύτερους, ενώ αφυπνίζονται οι νεότεροι, προκειμένου να διατηρήσουν την πολιτιστική και εθνική μας κληρονομιά. Η ιδέα της έκθεσης γεννήθηκε μέσα από τη συζήτησης της Ελένης Σταθακοπούλου με την Μυράντα Παππά, αντιπρόεδρο Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης, η οποία παραχώρησε το φωτογραφικό αρχείο της οικογένειας Αθ. Βασιλειάδη (κοινοτάρχης κοινότητας Κατερίνης και μετέπειτα Βουλευτής).
Προσδίδοντας τιμή στους ήρωες του 1912 – 1913 η έκθεση περιλαμβάνει δάφνινα στεφάνια, άνθη και μπουκέτα από αγριολούλουδα, επιθυμώντας να αποτίσουμε φόρο τιμής. Η έκθεση πραγματοποιείται με την ενεργό συμμετοχή του συλλόγου «Μακεδονία» του Νέου Κεραμιδίου.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.