Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στις δράσεις με τίτλο «Μια μικρή Ελλάδα στην Αθήνα», που υλοποιήθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και το Γραφείο Ισότητας των Φύλων της ΕΝΠΕ.
Η Πλατεία Συντάγματος κυριολεκτικά πλημμύρισε από κόσμο που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις, ενώ στο Περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα και γευστικά εδέσματα, προβάλλοντας έτσι τα μοναδικής διατροφικής αξίας προϊόντα που παράγονται στην Πιερία και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. Παράλληλα μέσω οπτικοακουστικού υλικού δόθηκε η δυνατότητα να προβληθούν οι σημαντικότεροι τουριστικοί προορισμοί της Περιφέρειας μας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Σπυρίδωνα «Ο Άγιος Σπυρίδων» ανέλαβε το πολιτιστικό πρόγραμμα από την πλευρά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζοντας τα «Αποκριάτικα Δρώμενα της Πιερίας», ταξιδεύοντας με αυτόν τον τρόπο τους πολυάριθμους επισκέπτες στα πιο αντιπροσωπευτικά ήθη και τα αποκριάτικα έθιμα της περιοχής μας. Αναφερόμενη στις εκδηλώσεις η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερεάρχης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Περιφερειάρχη μας Απόστολου Τζιτζικώστα για την προβολή του τόπου μας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Πιερία ταξίδεψαν μέχρι την Αθήνα. Η συμμετοχή μας σε αυτές τις πολυποίκιλες δράσεις αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία να προβάλουμε τον τοπικό λαϊκό πολιτισμό μας και να γνωρίσουμε το λαϊκό πολιτισμό άλλων περιοχών της Ελλάδας, να έρθουμε σε επαφή με τους συμπατριώτες μας που κατοικούν σε άλλες περιοχές, αλλά και να προβάλουμε την τοπική γαστρονομία και τα προϊόντα του τόπου μας».