Free cookie consent management tool by TermsFeed Άμεση παρέμβαση Μπαραλιάκου για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων στην Εθνική οδό – OlymposPress.gr
Άμεση παρέμβαση Μπαραλιάκου

για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων στην Εθνική οδό

 
Σειρά πρωτοβουλιών έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος (όπως το έπραξε και πέρυσι άλλωστε) ώστε να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία στο τμήμα της Εθνικής οδού κατά μήκος της Πιερίας, μετά από την παρατεταμένη αργοπορία και τις αιφνιδιαστικές αποφάσεις εκτέλεσης νέων έργων που δυσχεραίνουν πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, την ομαλή και άμεση διέλευση των επισκεπτών στο νομό.
 
Mε επιστολή του στις 10/3  προς τον Εκτελεστικό Διευθυντή και τα μέλη του Δ.Σ της εταιρείας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, ο Βουλευτής Πιερίας κ.Φώντας Μπαραλιάκος αιτούνταν την γνωστοποίηση του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος  ολοκλήρωσης των έργων που πραγματοποιούνται στο τμήμα του Εθνικού Οδικού Άξονα που διέρχεται του Νομού Πιερίας.  
 
Ειδικότερα, ο κ. Μπαραλιάκος επεσήμανε  πως τα υπό εξέλιξη έργα, κυρίως στις άνω διαβάσεις πλησίον του  Α/Κ Μακρυγιάλου (γέφυρες Αλυκών Κίτρους και Μακρυγιάλου) έχουν προκαλέσει σοβαρές καθυστερήσεις  στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων. Έργα που είχαν ξεκινήσει την προηγούμενη χρονιά, σταμάτησαν κατά την θερινή περίοδο μετά από εντολή του Υπουργείου Υποδομών και έπρεπε, αν υπήρχε ο ανάλογος προγραμματισμός, να έχουν παραδοθεί πριν την άνοιξη της φετινής χρονιάς.  
 
Σε συνέχεια της επιστολής του Βουλευτή Πιερίας, η Παραχωρησιούχος Εταιρεία στην σχετική της απάντηση διευκρίνισε πως η εκτιμώμενη ολοκλήρωση των δομικών και τεχνικών εργασιών επί των άνω διαβάσεων πλησίον του  Α/Κ Μακρυγιάλου (γέφυρες Αλυκών Κίτρους και Μακρυγιάλου) υπολογίζεται εντός του Ιουνίου του 2023.
 
Επιπλέον, στο απαντητικό της κείμενο σημειώνει πως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στις γέφυρες 205-206 (Άνω διαβάσεις Αλυκών Κίτρους και Μακρυγιάλου) θα ακολουθήσουν αντίστοιχες εργασίες στη γέφυρα 210 (Άνω Διάβαση στη Χ.Θ 458,3) με εκτιμώμενη ολοκλήρωση στα τέλη του 2023.
 
Είναι προφανές πως τόσο η υπολογιζόμενη αποπεράτωση των εργασιών επί των άνω διαβάσεων πλησίον του  Α/Κ Μακρυγιάλου (γέφυρες Αλυκών Κίτρους και Μακρυγιάλου) όσο και η έναρξη των εργασιών στη γέφυρα 210(Άνω Διάβαση στη Χ.Θ 458,3) και το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα προκαλούν σοβαρούς προβληματισμούς.
 
Απόρροια των παραπάνω ο κ.Μπαραλιάκος συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με την Γ.Γ.του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κα.Γεράρδη και τον Γενικό Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών κ.Καρνέση ώστε να τους μεταφέρει την δυσαρέσκειά του για την εξέλιξη των έργων, που έπρεπε ήδη να έχουν τελειώσει από την παραχωρησιούχο εταιρεία και τον εργολάβο που το έχει αναλάβει, και να τους ζητήσει την ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση. Επιπροσθέτως ο Βουλευτής Πιερίας συναντήθηκε και με τον νέο Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ.Γεραπετρίτη ενημερώνοντάς  τον για τα προβλήματα που δημιουργούν στην διέλευση των επισκεπτών οι εργασίες επί της Εθνικής οδού και ζητώντας του να παρέμβει, έχοντας πάντα ως προμετωπίδα την ασφάλεια των διερχόμενων πολιτών.
 
Ο Βουλευτής Πιερίας αντιλαμβανόμενος τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην τοπική οικονομία και στο τουριστικό προϊόν της Πιερίας οι καθυστερήσεις που δημιουργούν στον επισκέπτη του Νομού μας τα έργα στην Εθνική Οδό, ανέλαβε εγκαίρως άμεσες πρωτοβουλίες, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ώστε να  εξασφαλιστεί κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η απρόσκοπτη και χωρίς καθυστερήσεις διέλευση των επισκεπτών του Νομού μας.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.